تغذیه گوساله های نوزاد

بدن گوساله به هنگام تولد ،بدون آنتی بادی هایی است که آنرا در برابر بیماری ها ایمن می سازند.غلظت آنتی بادی ها در آغوز ،زیاد است ،اما تنها برای زمان کوتاهی پس از تولد،از دستگاه گوارش گوساله جذب می شوند.جذب آنتی بادی ها،نزدیک به ۱۲ ساعت پس از تولد،کم می شود و پس از گذشت ۲۴ ساعت ،بسیار اندک است.بنابراین لازم است که گوساله هر چه زودتر آغوز مصرف کند.همه گوساله ها بدون کمک،آغوز کافی نمی خورند.بنابراین بهتر است با استفاده از شیشه های پستانک دارو یا لوله های تغذیه ای،آغوز را به گوساله خورانید.بی درنگ پس از تولد باید۲ کیلوگرم آغوزو همین مقدار را دوباره،۸ ساعت دیرتر،به گوساله های هلشتاین خوراند.میزان آنتی بادی های آغوز،با افزایش سن گاو،زیادتر شده  و وجود بیماری ها در محیط گاو،بستگی دارد.برای افزایش میزان ایمینوگلوبولینهای آغوز،واکسن هایی تجارتی موجود است که چند هفته پیش از زایش تزریق میشوند.

اگر تلیسه درست پیش از زایش،به گله گاوهای شیرده وارد شود،احتمال دارد که پیش از آن با میکرو ارگانیزم های موجود در محیط جدید،در تماس نباشد.در چنین شرایطی ،آغوز آنتی بادی های لازم برای رویارویی با این میکروارگانیزمها را ندارد و گوساله،در برابر انها محافظت نخواهد شد.این مسئله ،در شرایطی رخ می دهد که تلیسه در اصطبلی دور از گاوهای شیری نگهداری می شود و در این حالت بهتر است که گوساله را باآغوز گاوهای کامل تغذیه کرد.

برخی از گاوداران،مقادیری آغوز با کیفیت خوب را برای زمان های ضروری ،بصورت یخ زده نگهداری می کنند.یخ زدن آغوز در بسته های یک کیلویی ،از نفطه نظر یخ زدایی آغوز،راحت تر خواهد بود.برای جوگیری از آسیب پذیری ایمینوگلوبولین ها،نباید هنگام یخگشایی،آغوز را زیاد حرارت داد.یخ گشایی با قرار دادن بسته های آغوز در آب نیم گرم صورت می گیرد.غلظت ایمینوگلوبولین های خون گوساله در ۲۴ ساعت پس از تولد ،نمایانگر میزان مصرف این ترکیب ها در این مدت است.در صورت امکان بهتر است ترشحات پستان،تا روز سوم و یا بیشتر خورانده شود.اگرچه که ایمنوگلوبولین ها در این گامه جذب نمی شوند،اما از چسبیدن میکروارگانیسم ها به بافت مخاطی روده،جلوگیری می کنند.اگر باکتری ها به بافت مخاطی روده بچسبند،تکثیر شده و مواد سمی تولید می کنند که در بدن گوساله جذب می شوند.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=2784
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.