روش های بی شاخ کردن گاو

بی شاخ کردن گاو:

برای کنترل بهتر گاوها در اصطبل و هنگام شیردوشی،گاوهای شیری باید بی شاخ باشند.البته وجود شاخ در برخی نژادهای شیری،مانند ایرشایر جزء مقررات سازمان مربوطه است.وجود شاخ سبب می شود که هنگام نزاع و هجوم های ناگهانی و مانند آنها،پوست و پستانها زخم شوند.گاوهای بی شاخ ،آرام تر بوده و تعداد بیشتری از آنها را می توان در یک قسمت تغذیه کرد.از این رو تغذیه،یکنواخت تر انجام می شود.فزون بر این خطر گاوهای بی شاخ برای انسان کمتر است.

روش های بی شاخ کردن:

از این روش برای حذف شاخ ها،تا ۱۰ روزگی استفاده می شود که در ان ،با مالیدن هیدروکسید پتاسیم،در محلی که شاخ رشد خواهد کرد،سلول های شاخی را از بین می برند.نخست موهای پیرامون دکمه شاخ کاملا کوتاه شده و مقداری وازلین ،پیرامون آن مالیده می شود تا به پوست نواحی مجاور،آسیبی نرسد.پس از ان یک قلم هیدروکسید پتاسیم را اندکی مرطوب کرده و روی دکمه شاخ می مالند تا پوست آن به یک سو رفته و خون پدیدار شود.این کار باید با دقت و به طور کامل انجام شود،در غیر این صورت،ممکن است بخشی از شاخ از بین نرفته و شاخی کوچک و غیر عادی در آن ناحیه رشد کند.پس از یک هفته تا ۱۰ روز پوسته خشک موجود در محل شاخ می افتد.به جای قلم پتاس،می توان از خمیر آن استفاده کرد.

۲-استفاده از شاخ سوز برقی:

بین سنین ۳ تا ۵ هفتگی،از شاخ سوز برقی استفاده می شود.اساس کار با شاخ سوز برقی،همانند دستگاه هاویه برای لحیم کردن است،اما انتهای آن گرد و توخالی است که دمای آن به ۴۸۰ تا ۵۴۰درجه سانتیگراد می رسد.انتهای داغ شاخ سوز را روی شاخ قرار داده تا سلول های مولد شاخ از بین بروند.این کار معمولا۵ تا ۱۰ ثانیه طول می کشد،سپس قسمت جانبی میله،روی نوک شاخ قرار داده تا این قسمت نیز از بین برود.

۳-استفاده از شاخ کش:

روش های یادشده را نمی توان بین ۲ تا ۳ ماهگی بکار برد.در این سن،شاخ ها در حال رشد هستند،وولی هنوز به قسمت استخوانی کاسه سر متصل نشده اند و بنابراین،شاخ ها با استفاده از شاخ کش کشیده می شوند.پس از بیرون آوردن شاخ ها،اندکی خون ریزی روی خواهد داد ولی خطرناک نیست.یکی از مزایای این روش آن است که می توان تعداد بیشتری گوساله را در سنین بالا،بطور همزمان بی شاخ کرد.

۴-شاخ بری با اره یا شاخ چین:

پس از آنکه شاخ ها مقداری و یا کاملا رشد کرده باشند،باید آنها را بوسیله اره و یا شاخ چین کوتاه کرد.از شاخ چین ،بیشتر برای حیوانات جوان و از اره برای برای بریدن شاخ های کاملا رشد کرده استفاده می شود.این روش پس از یک سالگی بکار گرفته می شود.بهترین زمان برای شاخ بری فصل پاییز و یا بهار است.شاخ بری نباید هنگامی هنگامی که مگس فراوان استو یا هنگام سرما و باران انجام شود،مگر اینکه بتوان گاو را کاملا محفوظ نگه داشت.تا آنجا که ممکن است باید تلاش کرد تا شاخ ها را نزدیک به کاسه سر برید.اگر پس از عمل،خونریزی زیادی صورت گیرد و یا لازم باشد که در فصل مگس ،شاخ بری شود بهتر آن است که محل زخم را با پنبه ای آغشته به قطرا کاج (Piine tar) پوشانید.برای کم کردن درد میتوان ماده بی حس کننده را بین دو شاخ تزریق کرد،بدون آنکه اثر سوئی بر تولید شیر داشته باشد.در صورتی که از ماده بی حس کننده استفاده نشود،تولید شیر ممکن است برای ۲ تا ۳ روز اندکی کم شود.باید دقت کرد که عفونتی در محل زخم ایجاد نشود.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=1948
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.