تخم مرغ

روش های تشخیص تخم مرغ سالم

 برای تشخیص تخم مرغ سالم می توان از راهکارهای زیر استفاده کرد:

۱-   ظاهری سالم داشته باشد .
۲-پوسته بدون رگه و برآمدگی می باشد.
۳- اطاقک هوایی آن کوچک است.
۴- پوسته خارجی پاک و تمیز بوده و دارای شکل طبیعی است.
۵-  سفیده غلیظ بیشتر از سفیده رقیق یا آبکی است .
۶- زرده ، گلوله ای شکل ،یکنواخت و طبیعی بوده و در وسط تخم مرغ  قرار میگیرد.
۷-  محتویات تخم مرغ سالم پس از شکستن فاقد هر گونه بو و طعم خاص میباشد .

شناسایی تخم مرغ سالم از ناسالم قبل از شکستن پوسته تخم مرغ :

(ابتدا قدری محلول۱۲% آب و نمک درست کنید.. سپس تخم مرغها را در این محلول قرار دهید. تخم مرغ خیلی تازه و سالم در ته ظرف بصورت عمودی می ایستد، اما تخم مرغ سالم ولی کمی کهنه در قسمتهای میانی آب معلق می ماند و تخم مرغهایی که در سطح آب بصورت افقی قرار می گیرند فاسد هستند چرا که داخل تخم مرغ های کهنه هوای بیشتری وجود دارد و این امر موجب معلق ماندن آنها می شود. )
روشهای صنعتی شناسایی:
الف: کندلینگ یا نور افشانی به لایه تخم مرغ و مشخص نمودن سفیده و زرده طبیعی آن در این روش
ب : تخم‌مرغ سالم در مقابل نور فاقد هرگونه لکه و رگه است.
با عنایت به تولید محصولات تخم مرغ  پاستوریزه توسط صنایع اطمینان از سلامت این محصولات بیشتر میباشد این محصولات شامل( زرده و سفیده پاستوریزه در بسته بندیها و اندازه های  مختلف میباشد ) با ورود این صنعت و تکنولوژی به کشور علاوه بر تامین امنیت غذایی عموم به نحو مطلوب،‏مخاطرات بهداشتی حاصل از مصرف تخم مرغ در صنایع مصرف کننده این ماده غذایی به حداقل ممکن خواهد رسید و دست بسیاری از تهدید کنندگان سلامت عمومی جامعه  و سود جویان کوتاه خواهد گردید.

روشهای شناسایی تخم مرغ ناسالم :

۱- اگر زرده رقیق و کدر در بالای تخم‌مرغ جمع می‌شود نشانه ماندگی تخم‌مرغ است.
۲-   بزرگ شدن کیسه هوایی(اتاقک هوا) تخم‌مرغ
۳- انتشار بوی تعفن،(وجود عوامل فساد مانند بو –طعم –رنگ و غیره در تخم مرغ )
۴-   انتقال آب از سفیده به زرده و چروکیدگی سفیده.
۵- تخم‌مرغ ناسالم در مقابل نور دارای لکه و رگه است. تخم مرغی کهنه یا مانده  میباشد که رشد قارچ سبب ایجاد لکه های خاکستری یا سیاه و گاهی صورتی رنگ در تخم مرغ  گردد.
۶-   چسبیدن زرده به زیر لایه سفیده در اثر فعل و انفعالات شیمیایی (تخم‌مرغ کهنه دارای زرده خشک می‌باشد که در یک طرف ظرف جمع شده، سفیده شل و آبکی است).
۷- دارای لکه خون در سفیده یا حتی در زرده باشد.
۸-  دارای خون در تمام سفیده و یا اطراف زرده باشد.
۹- دارای اجسام خارجی غیر از خون بنام لکه های گوشتی باشد که در سفیده معلق و یا اینکه متصل به زرده    باشد.
۱۰-  زرده به رنگ قرمز و سفیده آبکی شده و تغییر طعم و مزه در تخم مرغ بوجود می آید.
۱۱-  سفیده آبکی ، بریده و سبز رنگ – زرده رنگ پریده و یا سفید شبیه زرده نیم پخته باشد.
۱۲- زرده تیره رنگ و سفیده آبکی و سبز مایل به زرد باشد.
۱۳- فساد در تخم مرغ ها در اثر میکروب (کلستردیوم – سالمونلا و …..
۱۴-  تیره شده رنگ زرده تخم مرغ در اثر رشد عوامل میکروبی که با نور افشانی زرده مشخص نمیشود.

 

questionبحث و تبادل نظر درباره این مطلب

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=12441
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.