مرغ تخم گذار

اثر غذا در تولید تخم مرغ

آزمایشات مختلف به خوبی نشان داده است که جیره غذایی اثر فراوانی در تولید تخم مرغ دارد.

کمبود یک یا چند ماده غذایی اصلی در جیره غذایی سبب کاهش تولید تخم مرغ می گردد و حتی گاهی سبب قطع تولید تخم مرغ می شود.

کلسیم-منگنز-پروتئین ها -ویتامین ها A وD و ریبوفلاوین و کولین بیش از دیگران در این امر مؤثر هستند.

اگر کلسیم فرمول غذایی به اندازه کافی نباشد پوسته تخم مرغ نازک می شود و تولید تخم مرغ پایین می آید.اگر کمبود زیاد باشد حتی سبب قطع تولید تخم مرغ می گردد.

تولید تخم مرغ با پوسته های ضعیف  ونازک معمولا تنها در نتیجه کمبود کلسیم نیست بلکه ممکن است در اثر عوامل دیگر مانند کمبود ویتامین D  خروج سریع تخم مرغ از بدن قبل از اینکه پوسته فرم بگیرد، وجود بعضی بیماریها در تخمدان و مجرای تخمدان باشد کمبود منگنز به جیره غذایی که دارای کمبود این ماده است سبب ازدیاد تخم مرغ می گردد. کمیت و کیفیت پروتئین ها نیز در تولیئ تخم مرغ موثر است.

وقتی که پروتئین جیره غذایی از مقدار معمولی کمتر شود تولید تخم مرغ نیز کم می گردد. ولی اضافه کردن پروتئین بیش از حد معمول به جیره غذایی اثری در ازدیاد تخم مرغ ندارد. کیفیت پروتئین نیز در تولید تخم مرغ تاثیر دارد و سبب افزایش یا کاهش آن می گردد.

 

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=4723
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.