اثر غذا در خاصیت جوجه در آوری(Hatchability)

جیره غذایی اثر زیادی در خاصیت جوجه درآوری دارد.به وسیله خاصیت جوجه درآوری می توان به خوبی مناسب بودن جیره غذایی را اندازه گرفت.

عواملی که توسط جیره غذایی در خاصیت جوجه آوری مؤثرند عبارتند از کمیت و کیفیت پروتئین-مقدار املاح و مقدار ویتامین های مختلف.

الف-پروتئین ها و خاصیت جوجه در آوری:

اگر فرمول غذایی متعادل باشد اضافه نمودن پروتئین بیش از میزان ۱۶-۱۵ درصد فرمول غذایی نتیجه ای در افزایش خاصیت جوجه درآوری ندارد.کیفیت پروتئین نیز در امر جوجه در آوری اثر فراوانی دارد.پروتئین هایی که منشأ حیوانی دارند سبب افزایش خاصیت جوجه در آوری می شوند علت آن این است که این دسته از پروتئین ها اغلب حاوی مقادیر  زیادی ویتامین B هستند(عامل آ-پی -اف A.P.F)و همین عامل سبب افزایش جوجه در اوری می شود.

چربی های حیوانی ،پودر ماهی و روغن ماهی و پودر گوشت پودر خون،کنجاله تخم پنبه و کنجاله سویا دارای اثر مناسب در خاصیت جوجه درآوری می باشند.

ب-مواد معدنی و خاصیت جوجه در آوری:

آزمایشات مکرر نشان داده است کلسیم در خاصیت جوجه در آوری تأثیر به سزایی دارد و کم کردن آن در جیره غذایی سبب نقصان خاصیت جوجه درآوری و حتی از بین رفتن آن می شود.و هم چنین زیاد بودن بیش از حد کلسیم نیز در جوجه در آوری اثر معکوس دارد.اثر کلسیم بستگی به میزان فسفر فرمول غذایی دارد وقتی که کلسیم افزایش می یابد فسفر هم بایستی افزایش یابد.

منگنز برای بهیود خاصیت جوجه در آوری مؤثر و ضروری است.کمبود آن در جیره غذایی سبب کم شدن خاصیت جوجه در اوری می شود.

کمبود نمک طعام علاوه براینک سبب اختلال در سلامتی مرغ وکم شدن تولید می گردد سبب کم شدن خاصیت جوجه در اوری می گردد.

سلنیوم یکی از املاحی است که زیاد بودن آن اثر مضر در رشد جنین و میزان جوجه در آوری دارد.

اگر در غذا مقدار جزیی از آن حتی به مقدار ۱۵ قسمت در میلیون وجود داشته باشد جوجهع در آوری را کاهش می دهد.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=3951
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.