how-to-raise-sheep

اختلال ناشی از مصرف زیاد پروتئین در گوسفند

وجود بیش از حد بعضی از اسیدهای آمینه در جیره غذایی می تواند سبب نارسایی در تولید و بروز علائم کمبود شود. لذا موازنه کردن جیره غذایی از نظر اسید آمینه ها اهمیت زیاد دارد. عدم تعادل اسید آمینه های موجود در جیره که به سبب وجود بیش از حد بعضی اسید آمینه ها به وجود می اید، از جذب اسید آمینه های دیگر جلوگیری می کند، به عنوان مثال در مورد عوارض ناشی از وجود مقادیر بیش از حد تعدادی اسید آمینه ها در زیر توضیح داده می شود.

اگر میزان آرژینین در جیره غذایی زیاد باشد، باید مقدار لیزین اضافه شود. زیاد بودن تیروزین در جیره غذایی پستانداران و پرندگان ، سبب از بین رفتن سلول های کبد و تغییر در کلیه می شود.

کمبود آرژینین  سبب کاهش تعداد گره های عصبی حرکتی در نخاع شده و باعث اختلال در حرکت و فلجی می شود. لذا آرژینین یک اسید آمینه ضروری برای دامهای جوان می باشد و کمبود لیزین در جیره غذایی سبب کاهش استفاده دام از پروتئین مصرفی و در نتیجه کاهش رشد کدر شدن عدسی و انحراف چشم و جلوگیری از سنتز اسید اسکوربیک نیز از عوامل وجود بیش از حد تیروزین می باشد. همچنین وجود مقادیر زیاد متیونین و سیستین در جیره غذایی سبب افزایش میزان آهن در کبد و طحال و تیره رنگ شدن آنها می شود. چون سوخت و ساز متیونین و سیستین  در بدن توسط سرین انجام می شود، زیاد بودن آنها سبب کاهش سرین در پلاسمای خون و بافت مغز می شود. در دام هایی که با ذرت تغذیه می شوند به علت وجود استیل پیریدین ممکن است علائم کمبود تریپتوفان مشاهده می شود. زیرا استیل پیریدین موجود در ذرت از سوخت و ساز نیاسین جلوگیری می کند و چون نیاسین پیش ساز تریپتوفان است علائم کمبود آن ظاهر می شود. این علائم شامل افزایش میزان سروتونین سلول های مغز، کاهش تعداد گلبول های قرمز، سفید و پلاکت های خون، دگرگونی در چشم و التهاب پوست بدن باشد.

 

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=4742
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.