اخته کردن در گوسفند و بز

اخته کردن عبارت  از قطع بند بیضه نر می باشد.این عمل، در هفته ۲-۴ انجام می گیرد.اخته کردن از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشد،زیرا ضریب تبدیل غذا و چربی بدن بره و بزغاله های اخته شده در مقایسه با بره و بزغاله های اخته نشده،بیشتر و گوشت و افزایش وزن روزانه آنها کمتر می باشد.دردام اخته شده چون تولید هورمون جنسی نر(تستوسترن)متوقف می شود،رشد کاهش می یابد.همچنین صفات و ویژگی های نرینگیاز بین صفات مادینگی ظاهر می شود.به ط.ری که در یک نگاه ظاهری به یک بز ماده و بز نر اخته شده تفاوت زیادی بین آنها مشاهده نمی شود.برعکس گوسفند و بز،اخته کردن گاو نر سبب افزایش رشد استخوان ها و حجیم شدن بدن آنها می شود.گاوهایی که برای کار کشاورزی انتخاب می شوند (ورزا)برای  افزایش جثه و قدرت بدن و همچنین رام شدن اخته می شوند.

در پرورش بزغاله های نر یکساله که بر روی مرتع پروار می شوند ممکن است عمل اخته کردن انجام گیرد.در ایران عمل اخته کردن بیشتر توسط دامدارانی که به پرورش گله های کوچک بز(۳۰-۱۰۰)راس فعالیت دارند انجام می گیرد.زیرا ممکن است بعضی از بزغاله ها به علت کوچکی جثه در سال اول فروخته نشوند لذا برای نگهداری و پرورش آنها در فصل بهار سال بعد عمل اخته کردن انجام می گیرد تا ازآمیزش آنها با بزهای ماده جلوگیری شود.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=2762
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.