واکسن3

اصول واکسیناسیون

اصول واکسیناسیون
– بهترین راه تزریق واکسن،تزریق زیر پوستی است،زیرا آب کمتری به بافت گوشت می رساند.
– دو ناحیه مناسب برای تزریق زیرجلدی برای گوسفند و بزدو طرف ناحیه گردن و ناحیه پشت کتف است.تزریق زیرجلدی هیچگاه نباید در ناحیه کمر و پاهای عقب انجام شود.
– استفاده از سوزن های با اندازه مناسب برای تزریق زیرپوستی لازم است.برای این منظور از سرسوزن های با نمره ۱۸ استفاده می شود.
-از مایه کوبی دام های نمناک و گل آلود باید خودداری شود زیرا محل تزریق باید خشک و تمیز باشد وسرنگ و سوزن نامناسب می تواند اثر واکسیناسیون را تغییر دهد ویا واکنش موضعی در محل تزریق ایجاد کند.استفاده از الکل و یا هر نوع ماده ضدعفونی کننده اثر واکسن را کاهش می دهد.برای ضدعفونی وسایل تزریق از آب جوش استفاده شود.
– اگر از سرنگ های کاملا اتوماتیک استفاده نمی شود باید توسط یک سوزن تمیز دارو را از شیشه یا بطری خارج و از وارد کردن سوزن تزریق به محتوای شیشه خودداری شود.زیرا احتمال انتقال باکتری از پوست به دارو زیاد است.

نکات لازم در هنگام استفاده از واکسن:

– عدم استفاده همزمان واکسن زنده و کشته:زیرا واکسن زنده به علت آنتی ژن قویتر ممکن است از تولید آنتی بادی برای واکسن کشته جلوگیری نماید.
– عدم مصرف همزمان دو واکسن کشته یا دو واکسن زنده
– عدم واکسیناسیون دام های بیمار:آنتی بیوتیک ها نیز از تولید آنتی بادی توسط بدن جلوگیری می کنند.
– واکسن های زنده به زنجیره سرما نیاز دارند لذا همیشه باید در کنار یخ و دور از نور خورشید حمل و نگهداری شوند.
– شیشه و باقیمانده محتوی واکسن های زنده در گودال مدفون و روی آنها با آهک پوشیده شود.
– در هنگام استفاده از واکسن به تاریخ انقضای آن توجه شود.
– واکسن زنده پس از حل شدن در سرم فیزیولوژی حداکثر طی دو ساعت مصرف شود.
– واکسن های کشته باید قبل از مصرف به خوبی تکان داده شوندتا محلول یکنواخت و همگن ایجاد شود.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=1407
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.