dd3e787cffbb1fa9590fff14234c0092

انواع نژاد گاو گوشتی

انواع نژاد گاو گوشتی:

۱-گالووای:

این گاو کهن ترین نژاد گوشتی بریتانیا است.این گاوها بسیار مقاوم بوده و سرما ،باد،باران و برف را بخوبی پذیرا هستند.دارای پوستی کلفت و موهای دراز و پرپشت هستند که انها را محافظت می کند.قابلیت چرای آنها بسیارخوب است و مراتعی که برای نژادهای دیگر مناسب نیست،برای این گاوها بسنده است.این گاوها بیشتر سیاهرنگ هستند.یک سویه از این نژاد ،نواری سفید پیرامون کمر دارد و به Belted Galloway معروف است.بطور طبیعی ،این گاوها بدون شاخ هستند.

۲-آبردین آنگوس:

این گاوها بسیار مقاوم بوده و به آسانی با شرایط گوناگون خو می کنند.از این رو،برای بهبود کیفیت گوشت،در بیشتر نقاط جهان،برای نژاد آمیزی با گاوهای بومی برگزیده شده اند.این گاوها ،بی شاخ هستند.گوساله ها معمولا به آسانی و بدون نیاز به کمک زاده می شوند و به همین دلیل است که بسیاری از تلیسه های گاوشیری با گاوهای نر جفتگیری می دهند.رنگ این گاوه سیاه است اما گاهی گوساله هایقرمز نیز زاده می شوند.

۳-هرفورد:

گاوهای این نژاد از نظر قدرت تولید گوشت،در سراسر جهان مشهور شده اند.گاوهایی مقاوم با توان چرای بسیار خوب هستند و به آسانی می توان آنها زا در مراتع با گراس پروار کرد.رنگ سفید در این گونه گاوها ،صفتی غالب است که حتی در گوساله های نژاد آمیخته نیز دیده می شود.منشا این نژاد،ناحیه هرفورد در باختر انگلستان است.

۴-شورت هورن:

منشا این نژاد انگلستان است و به دنبال به نژادی،دو سویه شیری و گوشتی بوجود آمده اند.رنگ گاوها از سفید خالص تا قرمز روشن تغییر کرده و رنگ های میانه ،به ابرش معروف است.شاخ این گاوها کوتاه است.در گاوهای نر،خمش شاخ به سوی جلو و در گاوهای ماده به سوی جلو ودرون است.

۵-شاروله:

منشا این نژاد استان شارول،در مرکز فرانسه است.اگر چه در آغاز نژادی دو منظوره (کار و گوشت)بود،اما به دلیل نیاز به گاو برای انجام کار و با پیشرفت تکنولوژی به نژاد گوشتی تبدیل شده است.کیفیت لاشه آن بسیار عالی است و به دلیل نداشتن چربی زیر پوست ،می توان بدون افزودن چربی روی لاشه،آنها را تا وزن های زیاد پروار کرد.سر این گاوها،کوتاه و پهن،چشم ها سیاه و شاخ ها کم رنگ هستند و در دو سوی رشد می کنند.رنگ این گاوها سفید و یا کرم است.

۶-لیموزین:

منشا این گاوها در غرب فرانسه است.گاوهای این نژاد بسیار مقاوم هستند و و در سراسر سال می توان آنها را در هوای آزاد نگهداری کرد.رنگ این گاوها زرد مایل به قهوه ای،سر آنها کوتاه و پیشانی و پوزه انها،پهن است.شاخ ها کوتاه و متوسط به رنگ زرد طلایی(بلوند) هستد که به سوی جلو رشد می کنند.گردن کوتاه و شانه صاف است.قفسه سینه گسترده،دنده ها برجسته و کپل،بزرگ و گوشتالو است.پاها نسبتا کوتاه و با وجود استخوان بندی ظریف،بسیار نیرومند هستند.رنگ سم ها زرد طلایی است.

۷-سیمنتال:

منشا این نژاد سویس است.رنگ گاوهای این نژاد از زرد تا قرمز با لکه های سفید پراکنده است.سر،سفید و گاهی دارای لکه ای رنگی است.پاها و دم نیز سفید هستندو بویژه لکه های سفید رنگی روی شانه ها و کپل دیده می شود.پیوند پستان ها به بدن بسیار خوب است و اگرچه پستان ها بزرگ نیستند اما توانایی تولید مقادیر زیادی شیر را دارند.ناد سمینتال در اغاز نژادی سه منظوره برای کار ،گوشت و شیر بود،اما اکنون بیشتر از نظر تولید گوشت اهمیت دارد.

۸-براهمن:

گاوهای کوهان دار هندوستان به نام زیبو معروف هستند.در آمریکا این گاوها را براهمن می نامند.موی بدن گاوهای براهمن،کوتاه،پر پشت و براق است.بیشتر گاوها خاکستری هستند ولی برخی از گاوداران برای رنگ قرمز یک دست،گزینش کرده اند که این رنگ ،شهرت بیشتری یافته اس.سر گاوهای براهمن،دراز ولی شاخ های آنها کوتاه است.کوهان در این گاوها کاملا مشخص است.گاوهای براهمن تا سن ۵ یا ۶ سالگی نیز به رشد خود ادامه می دهند.پایداری انها در برابر گرمای زیاد محیطی و بیماری ها ،از ویژگی هایی اس که موفقیت این نژاد در نواحی گرم را سبب شده است.

۹-سانتاگترودس:

این نژاد،در آمریکا ایجاد شد.رنگ قرمز موها را از شورت هورن و پایداری در برابر گرما وحشرات مزاحم را از براهمن به ارث برده است.کوهان تقریبا حذف شده است.این نژاد لاشه خوبی دارد.

۱۰-برانگوس:

از نژاد آمیزی براهمن با آبردین انگوس در امریکا بوجود امده است.موهای سیاه برانگوس،راست و کوتاه است.سر متوسط و پیشانی و پوزه پهن است.گاوها،بی شاخ و بدون کوهان هستند.کیفیت گوشت از نظر میزان چربی درون ماهیچه ای همانند آنگوس است.گوساله ها به آسانی زاده می شوند و بنابراین،گاوهای نر برانگوس را می توان برای نژاد امیزی با تلیسه های نژادهای دیگر بکار گرفت.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=2097
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.