277668_369

اهمیت استفاده از چربی ها در تغذیه حیوانات نشخوارکننده

اهمیت استفاده از چربی ها در تغذیه حیوانات نشخوارکننده

مصرف چربی در تغذیه نشخوارکننده ها به دلایل زیر توصیه میگردد:

۱ انرژی زایی چربی ها بالاست وبرای بالا بردن انرژی جیره وتامین نیاز دامهای پرتولید می توان از چربی استفاده نمود . انرژی خالص تولید شیر چربی ها (NEL) حدود ۶٫۲ تا ۶٫۶ می باشد و قابلیت هضم شان ۸۰ تا ۸۵ درصد است . چربی ها پس از متابولیسم ، ۲٫۲۵ برابر کربوهیدراتها انرژی تولید می کنند .

۲ کارایی تولید انرژی توسط چربی ها بهتر از سا یرمواد مغذی است .مقدار متان تولیدی از چربی ها در شکمبه بسیارکم است و نسبت تولید پروپیونات به استات بیشتر می باشد .

۳ با استفاده از چربی ها می توان کیفیت محصولات تولیدی توسط نشخوارکننده ها را بهبود بخشید .

۴- رشد ومتابولیسم میکرو ارگانیسم های شکمبه با مصرف چربی کنترل می گردد و از هضم پروتئین ها در شکمبه وافزایش غلظت آمونیاک وبروز اسیدوز ،جلوگیری می شود.

۵ استفاده از چربی به خصوص چربی حیوانی در جیره ،باعث کاهش ماهیت گرد وخاکی خوراک های آسیا شده و بهبود بافت خوراک و خوشخوراکی جیره می شود.

در نشخوارکنندگان چربی های خوراک توسط آنزیمهای تولید شده توسط میکروارگانیسم های شکمبه ، هیدرولیز می شوند و تولید اسید پروبیونیک می نمایند .در گوساله های جوان که هنوزشکمبه فعال نشده ، چربی مصرفی مستقیما و بدون تغییربه روده باریک می رسد .

عواملی که برهضم چربی ها در شکمبه موثرند عبارت است از :

–         مقدار کل انرژی موجود در خوراک مصرفی

–         نوع اسیدهای چرب

–         نوع میکروارگانیسم های شکمبه

 افزایش مقدارچربی وبخصوص اسیدهای چرب غیراشباع که به روده باریک می رسد باعث بالارفتن مقدار آن در محصولات تولیدی (شیر وگوشت ) می شود که موجب سلامتی تغذیه مصرف کنندگان می گردد.

استفاده از اسیدهای آمینه و ویتامین ها ، پلت نمودن خوراک واندازه ذرات در بهبود کیفیت اسیدهای چرب عبوری از شکمبه می تواند مفید باشد .

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=1603
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.