شیر

بررسی تولید شیر گوسفندان ایران در جهان

آمارها بیانگر آن هستند که ایران در زمینه تولید شیر در رده های بالای جهانی قرار دارد.در این رده بندی ،گوسفندان ایران نزدیک به ۲۲ درصد کل شیر تولیدی کشور و نیز ۱۰ درصد از کل شیر گوسفندی جهان را تولید می نمایند و از این دیدگاه پس از کشورهای فرانسه و ترکیه در رده های سوم جهانی قرار دارد.ای در حالی است که کشورهای پیرامون دریای مدیترانه که دارای بهترین نژادهای گوسفند و گاوشیری جهان و نیز صادرکنندگان بزرگ فراورده های شیری گوسفند می باشند،نزدیک به ۶۶ درصد کل شیر گوسفندی جهان را تولید می نمایند.در سال های ۹۸-۱۹۷۹ جمعیت گوسفند جهان دو درثد کاهش داشت،اما میزان تولید شیر در همان سال ها سه درصد افزایش نشان داد.بررسی بهره وری تولید شیر به ازاء یک رأس گوسفند نشان می دهد که گوسفندان یونان،ایتالیاو ایران در رده های نخست تا سوم جهان قرار دارند.شیر گاوی به دلیل داشتن لاکتوز بالا در مواردی موجب ناهنجاری های گوارشی می شود،اما شیر گوسفند چنین مشکلی ایجاد نمی کند.ناهمسانی میان اسیدهای چرب پایه شیر گوسفند و گاو موجب گردیده است تا شیر گوسفند افزون بر تغذیه ،در از میان بردن مشکلات گوارشی هم نقش داشته باشد.پیش بینی می شود که در آینده برای جبران کردن کمبودهای موجود در شیر گاو،به استفاده از شیر گوسفند و بز روی آورند.

امروزه به دلیل گسترش صنعت گاو شیری در کشور،کمتر به ویژگی های شیری گوسفندان پرداخته می شود.بدین ترتیب پرداختن به تولید یر گوسفند نه تنها با پیشرفت و گسترش جهانی ناسازگار نیست،بلکه جای بررسی های بیشتری نیز دارد.چنین کشورهایی افزون بر صنایع گاوشیری،دارای صنایع گوسفند و بز شیری نیز هستند که با نبود پشتیبانی و دلگرمی دولتی سازماندهی شده(مانند آنچه که در صنایع گاوشیری وجود دارد)در حال پیشرفت می باشند.این پیروزی ها و پیشرفت های صنعتی رامی توان نتیجه چند دلیل دانست.

۱-شیرگوسفند و بز و نیز فراورده های آن ها نیاز خانواده های روستایی را فراهم و آن ها را خودکفا می سازد.این مواد نیازهای پروتئینی ،کلسیم و ویتامین و انرژی آنها را نیز فراهم می کند.بسیاری از مردم جهان ماست و پنیر گوسفند را بجای فراورده های گاو استفاده می کنند.

۲-شیر گوسفند و بز افزون بر فراهم کردن نیازهای غذایی ،ویژگی درمانی نیز دارند.آلرژی ها و ناهنجاری های دستگاه گوارش که به دلیل استفاده از شیر گاو به وجود می آیند،با استفاده از شیر گوسفند و بز از میان می روند.

۳-گستره های کوهستانی و استپی و نیز سرزمین های صحرایی می توانند به وسیله نشخوارکنندگان کوچک مورد چرا قرار بگیرند.

۴-وجود مردمانی که شیر،ماست و پنیر گوسفند و بز را به شیرگاو برتری می دهند و کیفیت فراورده برای آن ها در مرتبه نخست اهمیت قرار دارد.برای نمونه واردات پنیر گوسفندی ایالات متحده آمریکا در دهه ۱۹۹۰،سالانه ۳۰۰۰۰ تن بود که اگر این شمار را به میزان شیری که برای ساخت این میزان پنیر استفاده می شود تبدیل کنیم،شمار بزرگی خواهد شد.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=2911
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.