1

بیماری چاقی گاو

از مهمترین نشانه های این بیماری ظاهر بسیار چاق گاو در دوران خشکی است.علایم دیگر این بیماری ،شامل کاهش مقاومت حیوان به بیماری های عفونی و افزایش بیماری های متابولیکی مانند کتوزیس می باشد.کاهش اشتها،کاهش تولید شیر و بدی شرایط عمومی حیوان از دیگر مشخصات گاو چاق است.از آنجایی که خوراک و انرژی مصرفی گاو ها برای نگهداری و تولید شیر در اوایل دوره شیردهی کافی نیست،تعادل منفی در این دوره بسیار متداول است.در نتیجه چنین کمبود انرژی،گاوها چربی های ذخیره ای خود را به مصرف رسانده و مقداری وزن از دست می دهند.انتقال اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه از بافت ها به داخل خون در اثر کمبود انرژی در این دوره بروز می نماید.تری گلیسیرید های داخل سلولی بافتهایی مانند کبد،کلیه ها و ماهیچه ها منشأ تأمین اسیدهای چرب انتقالی به داخل خون می باشند.مقدار چربی ذخیره ای در ارگانهای مختلف بستگی به مقدار چربی ذخیره شده قبلی و نیز میزان ابتلا دام به بیماری ها و فشارهای دوران زایمان دارد،که این عوامل در آزادسازی اسیدهای چرب از بافت ها مؤثر می باشند.معمولا میزان چربی ذخیره شده در کبد نسبتا پایین است(%۲-۱)و مقدار آن بسته به شرایط،ممکن است در قبل از زایش به (%۱۰-۴)وزن تازه کبد افزایش یابد.مقدار چربی کبد گاو های مبتلا به کتوزیس حاد نسبت به گاوهای سالم بیشتر است و یک رابطه مستقیم بین چرب شدن سلول های کبدی و غلظت اجسام کتونی در خون وجود دارد.جلوگیری از چاق شدن گاوها در اواخر دوران شیردهی و در دوران خشکی از طریق فرموله کردن جیره های غذایی به نحوی که خوراک مصرفی گاوها در بعد از زایمان به حداکثر برسد،می تواند در پیشگیری از چرب شدن کبد مؤثر باشد.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=3111
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.