cchg

تب کریمه کنگو

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، بیماری تب کِریمه کنگو یک بیماری تب خونریزی دهنده ویروسی است که توسط کنه ها منتقل و تب حاد در بدن انسان ایجاد می کند. این بیماری ابتدا در سال ۱۹۴۴ توسط دانشمندان روسی در شهر کِریمه اوکراین شناسایی شد و ۲۰ سال بعد نیز دوباره در کشور کنگو این بیماری مشاهده شد. با توجه به اینکه ابتلا به این ویروس بسیار کشنده است حتی با کمترین تلفات، وحشت زیادی را در اذهان عمومی ایجاد می کند، سال گذشته شایعه شناسایی این بیماری در کرمانشاه مردم را با نگرانی هایی مواجه کرد به نحوی که تا چند روزی بسیاری از قصابی های استان در فروش گوشت با مشکل مواجه شدند. با توجه به اینکه بیماری تب کِریمه کنگو به عنوان یکی از بیماری های با سر منشاء دامی بیشتر در فصل تابستان احتمال بروز آن می رود، آشنایی با راه های انتشار و مقابله با این بیماری امری مناسب برای برخورد آگاهانه تر با آن خواهد بود.
دکتر «علیرضا ادیبان» مسئول واحد آموزش اداره دامپزشکی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار کُردپرس با بیان اینکه ویروس تب کِریمه کنگو در بدن کنه ها رشد و تکثیر پیدا می کند، گفت:” در فصل گرما زاد و ولد کنه ها بیشتر شده و با چسبیدن به دام ها یک تب خفیف را در دام ایجاد می کنند که نه دام با مشکل چندانی مواجه می شود و نه صاحب دام متوجه بروز این بیماری می شود.”
وی ادامه داد:” هرچند که این مساله مشکلی برای دام ندارد اما زمانی که این دام مبتلا به تب به کشتارگاه فرستاده می شود، با توجه به وجود این ویروس در خون او برای انسان مشکلات جدی و خطرناکی پیش می آورد. افرادی همچون دامپزشک ها و قصاب ها و کارگرهایی که در کشتارگاه ها فعالیت می کنند بیشتر از همه در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند و اگر باخون حیوان درگیر تماس داشته باشند سریعا این ویروس وارد بدن آنها می شود.”
دکتر ادیبان با بیان اینکه ابتلا به این ویروس خطر مرگ را برای انسان به دنبال خواهد داشت، افزود:” فرد مبتلا دچار یک حالت آنفولانزا یا سرماخوردگی شده و پوست او حالت پرخونی را نشان می دهد که با پاره شدن تمام عروق زیرپوستی، خونریزی داخلی و تب شدید نهایتاً منجر به مرگ بیمار می شود.”
وی با تاکید بر اینکه تب کِریمه کنگو یک بیماری فوق العاده خطرناک است، گفت:” این بیماری از خون دام به انسان و از انسان به انسان نیز منتقل می شود.”
از تشویش اذهان عمومی تا واقعیت
این کارشناس دامپزشکی با اشاره به اینکه نگاه مسئولان به این بیماری همیشه امنیتی بوده است و اخبار آن به بیرون درز پیدا نکرده است، تصریح کرد:” در استان کرمانشاه تاکنون وجود این بیماری گزارش رسمی نشده است اما در سال گذشته گزارش هایی از مشاهده این بیماری در استان هایی همچون خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان ارائه شد که بیشتر از طریق افغانستان و یا پاکستان وارد کشور شده بود. “
ادیبان مشکل عمده دراین زمینه را بحث تشویش اذهان عمومی دانست وگفت: “سالانه بیش از چند هزارنفر در تصادفات رانندگی کشته می شوند اما کسی شاید به آن توجه نکند، اما در اثر ابتلا به تب کِریمه کنگو در سال شاید ۲۰ تا ۳۰ نفر کشته شوند و این به یک شوک بزرگی در جامعه تبدیل می شود. برای مثال سال گذشته که این مساله شایع شد ، بسیاری از قصاب ها نتوانستند گوشت تهیه کنند، چون مردم برای خرید گوشت مراجعه نمی کردند.”
وی افزود:” این بیماری تنها از طریق تماس مستقیم با خون انتشار می یابد و یک ویروس نیست که از طریق هوا منتشر شود، اما هموار ما شاهد آن هستیم که با وجود تلفات خیلی کم، تشویش زیادی در اذهان مردم به همراه داشته است.”
وی با تاکید براینکه بار فرهنگی این مساله بسیار اهمیت دارد، اظهارداشت:” باید در اطلاع رسانی ها بیشتر دقت شود که این بیماری باعث تشویش اذهان عمومی نشود.”
راه های مقابله با بیماری
دکتر «علیرضا ادیبان» مهمترین کار برای مقابله با بیماری تب کِریمه کنگو را در از بین بردن کنه ها و جلوگیری از آلوده شدن دام عنوان کرد و گفت:” سازمان دامپزشکی بحث سم پاشی جایگاه های دام و خود دام را در برنامه کاری دارد و هرساله به توزیع رایگان سم در روستاها و مناطق دام خیز برای مقابله با این مساله اقدام می کند. به همین منظور در سال جاری نزدیک به چهار هزار لیتر سم خریداری شده است که در مناطق مختلف استان کرمانشاه توزیع خواهد شد.”
وی با اشاره به اینکه همواره گزارش های مشاهده این بیماری از قصاب ها و سلاخ ها شروع شده است، افزود:” متاسفانه در کشتارگاه ها گاهاً مشاهده می شود که افراد قصاب چاقوی خونی را به دهن گرفته و یا بدون دست کش و با داشتن خراش و زخم بر روی دست خود اقدام به قصابی می کنند که کار بسیار خطرناکی است زیرا و یروس به راحتی وارد بدن آنها می شود. توصیه مهم ما این است که افراد شاغل در کشتارگاه ها و کسانی که با قصابی دام ارتباط دارند حتماٌ با دست کش و شرایط ایمنی کار نمایند.”
ادیبان در ادامه خریداری گوشت از مکان های غیر مجاز و غیر بهداشتی را یک خطر بالقوه برای مردم استان کرمانشاه توصیف کرد و گفت:” متاسفانه مردم در هرجایی که ببینند لاشه ای آویزان است بدون هیچ دغدغه ای اقدام به خریداری گوشت می کنند، در حالی که ممکن است همین گوسفند دچار بیماری تب کِریمه کنگو باشد.”
وی ادامه داد:” مردم باید گوشت مورد نیاز خود را از مراکز مجاز خریداری نمایند واگر خانواده ها گوشتی را تهیه می کنند که احتمال درگیری با بیماری را دارد باید به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال قرار دهند تا ویروس از بین برود و بعد اقدام به مصرف نمایند. “
آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=1504
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.