holstein-vache

تغذیه گاو و تولید شیر

تغذیه نابسنده موجب کم شدن مقدار شیر و درصد لاکتوز می شود،اما درصد چربی ،پروتئین و مینرال های شیر زیادتر می شود.بطور کلی هر جیره ای که موجب زیاد شدن مقدار شیر شود،درصد چربی شیر را کاهش می دهد.جیره های معمولی گاو ۳ تا ۴ درصد چربی دارند.تغییر نوع چربی غذا،اثرات یکسانی بر شیر نداشته است اما استفاده از روغن هایی که نا اشباع هستند،موجب کاهش درصد چربی شیر می شود،بدون آنکه بر مقدار شیر تولید شده تاثیر داشته باشد.

برخی از جیره های غذایی موجب کاهش درصد چربی شیر می شوند و در عین حال تولید شیر،را زیاد می کنند.مانند کاهش مقدار علوفه و افزایش کنستانتره در جیره.هنگامی که مقدار علوفه در جیره به ۳۰ درصد کل ماده خشک کاهش یابد ،درصد چربی شیر ممکن است به ۲ درصد یا کمتر هم برسد.برای جلوگیری از کاهش درصد چربی شیر لازم است که دست کم،برابر ۱٫۳۵درصد وزن گاو،علوفه خشک تغذیه شود.با کاهش مقدار علوفه و زیاد کردن کنستانتره،مقدار فیبر جیره نیز کم می شود.برای جلوگیری از کاهش درصد چربی شیر ،فیبر جیره باید دست کم ۱۵ تا ۱۷ درصد(برابر ۲۱ درصدADF) باشد.

روش دیگر برای جلوگیری از کاهش درصد چربی،تغذیه با موادی مانند :بی کربنات سدیم،بی کربنات پتاسیم،کربنات منیزیم،اکسید منیزیم،هیدروکسید کلسیم و آب پنیر کم لاکتوز است.استفاده از این ترکیب ها از کاهش درصد چربی شیر جلوگیری کرده ،ولی درصد چربی شیر ،هیچگاه بیشتر از حد طبیعی نمی شود.

هنگامی که از بیکربنات ها یا اکسیدمنیزیوم استفاده می شود،مصرف کنستانتره به دلیل بد مزه شدن،پایین آمده  و در نتیجه تولید شیر کمتر می شود.به هرحال درصد چربی شیر با وجود کاهش شیر ممکن است زیاد شود.آب پنیر کم لاکتوز،خوشخوراک است،اما باید به میزان ۱۰ درصد کل جیره بکار برده شود تا موثر باشد.

دیگر جیره هایی که موجب کاهش درصد چربی شیر گاو می شوند عبارتد از:خرد کردن علوفه به قطعه های کوچکتر از ۰٫۳ سانتیمتر،ذرت زیاد در جیره(بویژه ذرت پلت شده)،نشاسته حرارت داده شده،ارزن،مرتع بهاره(آبدار).از این جیره ها نباید برای مدت طولانی استفاده کرد.

هنگامی که وزن گاو در آغاز شیردهی ،مناسب است،در ۲ ماه اول شیردهی،درصد چربی شیر ،زیادتر از گاوهایی خواهد بود که در آغاز شیردهی لاغر هستند.بیشتر گاوهای پرشیر در این دوره،وزن کم می کنند.بنابراین مصرف انرژی باید تا حد امکان در سطح بالایی حفظ شودو از سویی گاو نیز از غذا خوردن نیفتد.هنگامی که میزان تجزیه چربی شیر در بدن سریع باشد،تولید مواد کتونی در بدن،زیاد و گاو دچار بیماری کتوز می شود.

چنانچه در دوره خشک مقدار زیادی کنستانتره به گاو تغذیه شود،شیر تولید شده در چند ماه اول شیردهی از نظرچربی و SNF،غنی تر از شیر گاوهایی است که به مقدار متوسط کنستانتره دریافت کرده اند.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=2769
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.