1129546401

تولید و بسته بندی دنبه جهت صادرات

* شرایط بهداشتی تهیه دنبه از کشتارگاه
باید کشتار دام بصورت بهداشتی و در کشتارگاههای مورد تائید سازمان دامپزشکی کشور باشد . ( دنبه از دام و لاشه سالم تهیه شده باشد . )
و همچنین دنبه های استحصالی فاقد هرگونه آلودگی ثانویه مانند مدفوع – محتویات دستگاه گوارش – خون – پوست و غیره باشد.
تبصره ۱ : در زمان جداسازی دنبه از لاشه ، رکتوم و دنبالچه از آن جدا گردد.
تبصره ۲ : در صورت وجود آلودگی بر روی دنبه ، آنرا با آب تمیز شستشو دهند .
تبصره ۳ : وسایل و تجهیزات مورد استفاده ( کارد – تیز کن و غیره ) جهت تهیه دنبه در کشتارگاه بایستی با آب گرم شستشو و ضدعفونی گردیده و سپس مورد استفاده قرار گیرند .
تبصره ۴ : کلیه افرادیکه به نوعی با تهیه دنبه در کشتارگاه سرو کار دارند ، دارای کارت بهداشتی باشند .
تبصره ۵ : کلیه افرادیکه در سالن تهیه و نگهداری دنبه مشغول بکار می باشند دارای چکمه ، لباس ، پیش بند و دستکش تمیز و بهداشتی باشند .
جابجائی دنبه ها در داخل سالن بصورت بهداشتی بوده و محل نگهداری ، جداگانه و بهداشتی باشد . ( منظور از بصورت بهداشتی بوده ) .
بلافاصله بعد از اتمام کشتار باید کلیه دنبه های جمع آوری شده به اطاق سردکننده ( Chilling room ) جهت حمل به مسافتهای نزدیک ( حداکثر ۴۸ ساعت ) منتقل گردد .

تبصره ۱ : در صورت وجود اطاق سردکننده در کشتارگاه ، دنبه ها بر روی قلاب آویزان و بصورت مجزا نگهداری شوند .
تبصره ۲ : در صورت عدم وجود اطاق سرد کننده در کشتارگاه از ماشینهای سردخانه دار تمیز و بهداشتی جهت حمل دنبه استفاده گردد و به اطاق سرد انتقال داده شود حداکثر طول مسافت …….
تبصره ۳ : برای خنک شدن بهتر و سریعتر دنبه ، بایستی آنها را بصورت جدا از یکدیگر و بر روی قلابها آویزان نمود . درصورت عدم وجود قلاب در اطاق سردکننده ، دنبه ها را در کف سالن بصورت مجزا در یک لایه بر روی پالتهای استاندارد بهداشتی ( پالت از جنس آلومینیوم یا ورق سفید یا پلاستیک محم و قابل شستشو باشد ) نگهداری گردد تا علاوه بر خنک شدن ، آبگیری و خشک شدن آن نیز بصورت کامل انجام پذیرد .

* شرایط نگهداری بهداشتی دنبه در سردخانه جهت انجماد :
جهت حمل دنبه از کشتارگاه به سردخانه باید از وسایل نقلیه سردخانه دار که کاملاً بهداشتی و عاری از هرگونه آلودگی باشد ، استفاده گردد .
جهت انجماد سریع ، دنبه باید در تونل انجماد با برودت ۳۰- درجه الی ۳۵- درجه سانتیگراد بمدت ۲۴-۱۶ ساعت و پس از آن جهت نگهداری در سردخانه با برودت ۱۸- درجه سانتیگراد قرار گیرد .
محیط داخلی سردخانه تمیز و بهداشتی باشد .
از ریختن دنبه ها بر روی یکدیگر و بر روی کف سردخانه بصورت انبوه خودداری شود.
از نگهداری دنبه های فاسد یا مشکوک در مجاورت سایر دنبه ها و نیز مواد غذایی مانند ماهی که بوی زیادی دارند ، خودداری شود .
حتی الامکان هر دنبه در داخل پوشش نایلونی تمیز و مجزا بسته بندی گردد .
ظروف نگهداری دنبه ها ، جهت تبادل حرارتی بهتر ، بر روی پالت قرارداده شود .

* شرایط بسته بندی بهداشتی و استاندارد دنبه :
دنبه باید طبق ضوابط و دستورالعملهای بهداشتی و استاندارد ، بسته بندی گردیده و مراحل آن مطابق با بسته بندی سایر فرآورده های خام دامی باشد .
جهت بسته بندی از کارتنهای مقوایی نو و محکم و غیر قابل نفوذ که گنجایش حدود ۲۰-۱۵ کیلوگرم دنبه را دارا باشد استفاده گردد .
بر روی دنبه ها و کارتن از پوشش نایلونی غیر قابل نفوذ استفاده گردد.
بر روی کارتنها از برچسبهایی که نام کالا – وزن – تاریخ تولید – نام کشتار گاه و شرایط نگهداری بر روی آنها درج شده باشد استفاده گردد.

* شرایط حمل و نقل جهت صدور دنبه به خارج از کشور
تائیدیه نتایج آزمایشگاهی بر اساس استانداردهای مربوطه
جهت جابحائی و حمل و نقل دنبه ها به خارج از کشور باید از کانتینر یا ماشینهای سردخانه دار بهداشتی با درجه برودت داخلی ۱۸- درجه سانتیگراد استفاده گردد .
ماشیهای حامل دنبه به خارج از کشور باید دارای مجوز بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور باشند .
از حمل و صدور کارتنهای باز شده و ناسالم خودداری گردد.
در حین بارگیری و جابجائی ، درجه حرارت محتویات کارتنها از ۱۰- درجه سانتیگراد پایین تر نیاید و دنبه ها دیفراست نگردند .
حتی الامکان از ترموگراف در داخل کانتینر ، جهت ثبت و کنترل درجه حرارت داخل استفاده گردد.
بارگیری محموله ها حتماً با نظارت بازرس بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور انجام پذیرد.
بازرسین بهداشتی مکلف به کنترل و بازدید کلیه مدارک بهداشتی لازمه که از سوی سازمان دامپزشکی صادر می گردد، خصوصاً تائیدیه آزمایشگاه در خصوص سالم بودن دنبه ها ، می باشد .

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=3354
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.