شتر مرغ

تولید یک‌ هشتم شترمرغ جهان در ایران

معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره وضعیت شترمرغ در ایران و جهان گفت: شترمرغ از پرندگانی است که از دو دهه گذشته نخستین محموله آن از آفریقای جنوبی به کشور وارد شد و دوره رشدی مناسبی را طی کرد. از ۸۰۰ هزار قطعه شترمرغ موجود در جهان ۱۰۰ هزار قطعه آن به ایران تعلق دارد، در حالی که تمامی پوست آن بدون فرآوری و ارزش افزوده صادر می‌شود.
حسن رکنی افزود: کشورهای آفریقای جنوبی و زیمبابوه از پرورش‌دهندگان اصلی این جاندار هستند و پس از آن کشورهایی همچون انگلستان، استرالیا، کانادا و آمریکا در رده دوم پرورش و کشورهای اروپایی در رده سوم قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: ایران و کشورهای آسیایی از قبیل ترکیه، پاکستان و چین در رده چهارم پرورشی دنیا قرار دارند و کشورهای اروپای شرقی، روسیه و هند جزو دسته پنجم هستند.
رکنی با اعلام اینکه تعداد کل شترمرغ‌های دنیا حدود ۸۰۰ هزار قطعه است، ادامه داد: ۵۰ درصد این تعداد در کشور آفریقای جنوبی قرار دارد. یعنی به ازای هر نفر سکنه این کشور، ۱۰ قطعه شترمرغ وجود دارد.
وی تصریح کرد: کشور آفریقای جنوبی حدود ۴۹ میلیون نفر جمعیت دارد و ۴۰۰ هزار قطعه از شترمرغ‌های جهان را در خود جای داده است، در حالی که در ایران ۱۰۰ هزار قطعه از کل ۸۰۰ هزار قطعه‌ای شترمرغ دنیا وجود دارد.
تولید ۱۲٫۵ درصدی گوشت شترمرغ در ایران
معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: بر اساس گزارش‌های دریافت‌شده، حدود ۱۲٫۵ درصد از کل تولید گوشت شترمرغ دنیا در ایران انجام می‌شود که این عدد در مقایسه با آنکه ایران ۱٫۱ درصد از جمعیت دنیا را در بر دارد، عدد مناسبی است.
رکنی تأکید کرد: حدود ۳۰ هزار شترمرغ مولد در دنیا وجود دارد و ایران با دارا بودن شش‌هزار و ۴۰۰ قطعه جزو رده دوم تولیدکنندگان مولد است.
وی اظهار داشت: کشور نامیبیا با دارا بودن چهارهزار و زیمبابوه با دارا بودن سه‌هزار قطعه در رده‌های بعدی شترمرغ مادر قرار دارند.
رکنی همچنین گفت: بیشترین ارزش اقتصادی شترمرغ از پوست آن است، اما متأسفانه صنایع فرآوری‌کننده آن در کشور ما وجود ندارد و قسمت اعظم درآمد تولیدکنندگان داخلی از گوشت آن است، در حالی که در دنیا این روند برعکس است.
سهم اقتصادی شترمرغ در ایران برعکس جهان است
معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه افزود: سهم اقتصادی تولید شترمرغ در دنیا ۳۰ درصد از گوشت، ۷۰ درصد از پوست و پر است، در حالی که در ایران ۶۵ درصد از سهم اقتصادی مربوط به گوشت، ۲۰ درصد پوست و ۱۵ درصد از پر آن است.
وی خاطرنشان کرد: لازم است که بخش خصوصی در زمینه فرایند تکمیلی بیشتر وارد شده و برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر در این بخش اقدامات بیشتری صورت گیرد تا پوست شترمرغ در داخل کشور فراوری شده و با ارزش افزوده صادر شود.
رکنی ادامه داد: با توجه به نوپا بودن صنعت شترمرغ در کشور، لازم است که صنایع وابسته آن نیز رشد کند.
وی تصریح کرد: رشد صنایع فرآوری در کشور خیلی پیچیده نیست و تنها باید حضور بخش خصوصی در این قسمت پررنگ‌تر شود.
رکنی یادآور شد: تولید گوشت شترمرغ در دنیا حدود ۲۴ هزار تن برآورد شده است که هشت‌هزار و ۷۰۰ تن آن تجارت جهانی می‌شود، یعنی حدود ۳۰ درصد از این صنعت تولیداتش در پروسه تجارت قرار دارد.
وی با اعلام اینکه گوشت شترمرغ دارای ویژگی‌های بهداشتی ممتازی نسبت به سایر گوشت‌ها است، تأکید کرد: از لحاظ مزه، گوشت این حیوان نزدیک به گوشت قرمز بوده، اما محدودیت‌های مصرف گوشت قرمز همچون چربی و کلسترول بالا را ندارد.
رکنی اظهار داشت: دوره پرورش شترمرغ گوشتی حدود یک سال تا ۱۵ ماه است و وزن شترمرغ زنده ۱۲۰ کیلوگرم است که حدود ۳۵ درصد آن را گوشت تشکیل می‌دهد و سایر ملزومات ازجمله گوشت، پوست و امحاء و احشاء نیز برای صادرات ارزش افزوده ایجاد می‌کند.
گوشت شترمرغ معادل گوشت قرمز، اما به دور از چربی‌های گوشت گوسفندی
معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی همچنین گفت: از لحاظ قیمتی نیز قیمت گوشت شترمرغ معادل گوشت قرمز است و از آنجا که این جاندار بسیار قانع است، می‌تواند در مناطق خشک که خشونت طبیعی در آن‌ها بالا است، رشد کرده و به وزن اقتصادی برسد.
وی در ادامه افزود: غذای شترمرغ همچون نشخوارکنندگان و طیور است و می‌تواند از علوفه و کنسانتره استفاده کند.
رکنی خاطرنشان کرد: معتقدیم که شترمرغ می‌تواند واحدهای صنعتی زیادی را در قالب زنجیره تولید شامل شود، به‌گونه‌ای که بزرگ‌ترین واحد تولیدکننده شترمرغ در استان فارس دارای بخش‌هایی همچون مرغ مادر، پرورش جوجه گوشتی، کشتارگاه و تفکیک قطعات است.
وی ادامه داد: این واحد به دنبال واردات ژن‌های جدید و انجام فعالیت‌های اصالح نژادی است تا بتواند بهره‌وری تولید را افزایش دهد و از ایجاد هم‌خونی در گله‌ها جلوگیری کند.
معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در حال حاضر ۸۲ واحد در سطح کشور به فعالیت پرورش شترمرغ مشغول‌اند که ظرفیتی معادل شش‌هزار و ۴۱۵ قطعه دارد.
رکنی یادآور شد: ۱۳۹ واحد گوشتی در کشور وجود دارد که ۸۲ هزار و ۶۳۰ قطعه تولید می‌کند.
وی تأکید کرد: تعدادی از واحدها نیز پروانه تأسیس گرفتند، اما هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌اند و تعداد آن‌ها حدود ۱۱ هزار واحد است که با اضافه شدن آن‌ها به تولید، ظرفیت به ۱۴۰ هزار قطعه شترمرغ گوشتی می‌رسد؛ یعنی به بیش از ۲۰۰ هزار واحد گوشتی در کشور می‌رسد.
رکنی اظهار داشت: قسمت عمده تولید شترمرغ در ۱۲ استان کشور است که بیشترین آن‌ها در استان سمنان با یک‌هزار و ۲۵۰ قطعه شترمرغ مادر و شش‌هزار قطعه گوشتی، سپس اصفهان با یک‌هزار و ۸۰ قطعه مادر و یک‌هزار و ۴۵۰ قطعه گوشت و استان البرز با ۵۶۰ قطعه مادر و ۱۰ هزار و ۷۹۰ قطعه گوشتی در رده‌های بعدی قرار دارند.
وی همچنین گفت: مابقی استان‌ها شش‌هزار و ۶۱۵ قطعه شترمرغ مادر و ۸۲ هزار قطعه گوشتی را شامل هستند.
رکنی در پایان افزود: ظرفیت کل بهره‌برداری کشور شش‌هزار و ۴۱۵ قطعه مادر و ۸۲ هزار و ۶۳۰ قطعه گوشتی است.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=2527
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.