حمل و نقل شترمرغ

جوجه کشی در شترمرغ

دو روش اصلی جوجه کشی برای پرورش شترمرغ وجود دارد: طبیعی و مصنوعی تعدادی از تولید کنندگان شترمرغ آفریقایی راه طبیعی را ترجیح می دهند زیرا آنها اعتقاد دارند که جوجه های HATCH شده بوسیله روش مصنوعی زیاد قوی وسالم نیستند. که تفکر این افراد احتمالا صحیح می باشد زیرا در جوجه کشی طبیعی فقط جوجه های قوی زنده می مانندوجوجه های ضعیف تر از بین میروند و همین امر باعث پایداری نژادهای قوی می شود در این روش به شترمرغها اجازه داده می شود که روی تخم ها یشان به مدت ۶ هفته بخوابند.که البته این امر می تواند باعث تغییر وضعیت فیزیکی تخم و در نهایت منجر به خراب شدن آن شود.مسئولیت نشستن بر روی تخمها بین هر دو شترمرغ نر و ماده تقسیم می شود و معمولا پرنده نر در شب و پرنده ماده در روز بروی تخم می نشیند.در جوجه کشی مصنوعی تخم ها باید دوباردر روز جمع آوری شده ودر جای سردو تمیز نگهدرای شوند.پس از این مدت تخمها ضد عفونی شده و به دستگاه منتقل میشوند در این مورد باید توجه داشت که تخمها نباید با پارچه پاک شوند زیرا ممکن است در هنگام پاک کردن به تخمها فشار وارد شده و باکتری ها از پوسته تخم به داخل آن وارد شوند همچنین اگر لازم است تخمها شسته شوند بهتر است از آبی استفاده شود که همراه با ماده ضد عفونی کننده مناسب بوده و همچنین دمای آب باید بالاتر از دمای تخم باشد. باید توجه داشت که تخم‌ها با روشی کاملاً صحیح تمیز شوند. زیرا تمیز کردن نادرست، بدتر از تمیزنکردن است.

دوران جوجه کشی ۴۲ روز می باشد. درجه حرازرت دستگاه جوجه کشی ۳/۳۶ درجه سانتی گراد و رطوبت در حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است. وزن تخم به طور متوسط در حدود ۵/۱ کیلوگرم بوده و در پایان دوران جوجه کشی بایستی در حدود ۱۳ تا ۱۵ درصد از وزن تخم کاهش پیدا کند. در غیراینصورت ممکن است مشکلاتی در جوجه در آوری ایجاد گردد. معمولاً تخم ها به مدت یک هفته جمع آوری و در درجه حرارت و رطوبت مناسب نگهداری شده و سپس تخم های بی نطفه از دستگاه خارج می گردند. در روز سی و هشتم تخم ها به هچر منتقل شده و تا زمان خروج از تخم در دستگاه باقی می مانند. بهتر است جهت خشک شدن و فعالیت نسبی پرنده، به او اجازه داد تا به مدت ۶ تا ۱۲ ساعت دردستگاه هچر باقی بماند و سپس خارج گردد. بهداشت دستگاه و سالن جوجه کشی بسیار مهم بوده و بایستی حتی الامکان از ورود افراد متفرقه به محیط جوجه کشی خودداری شود. جوجه ها به هنگام تولد وزنی در حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم دارند. بند ناف توسط آیودین ضدعفونی می گردد. کف بینی های هچری نیز باید اصطکاک کافی داشته باشند تا از بازشدن پاها درجوجه جلوگیری به عمل آید. چنانچه جوجه نتواند از تخم خارج شود بایستی به جوجه کمک شود. این امر نیاز به کسب تجربه کافی داشته و هر گونه مداخله عجولانه سبب نتایج منفی درهچ خواهدشد.موقعیت مکانی ساختمان جوجه‌کشی:‏محل قرار گرفتن ساختمان جوجه‌کشی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد، از جمله آنها می‌توان به عدم استقرار ‏هر نوع مزرعه پرورش طیور تا شعاع ۵۰۰ متری از ساختمان جوجه‌کشی و در ارتباط با گله‌های مولد فاصله ای حدود ‏‏۱۰۰ متر را اشاره کرد

ورود تخم به جوجه‌کشی:‏اولین کار پس از ورود تخم‌ها به ساختمان جوجه‌کشی، تمیز و ضدعفونی کردن تخمها است. ورود تخم‌های ‏کثیف به داخل جوجه‌کشی سبب افزایش مرگ و میر جنین و جوجه‌ها خواهد شد، همچنین به علت نفوذ میکروب به ‏داخل پوسته قابلیت هچ پایین آمده و یا جوجه هایی با کیفیت پایین متولد خواهند شد. این قبیل مشکلات سبب افزایش ‏ضایعات هفته اول پرورش خواهد گردید. جهت تمیز کردن و ضدعفونی تخم‌ها می‌توان گرد و غبار و آلودگیهای ‏سطحی تخم را با یک برس نرم، تمیز کرد. تا حد امکان از شستن تخم‌ها با آب بپرهیزید، زیرا این عمل اغلب باعث ‏ترکیدن تخم به علت آلودگی به مایکوپلاسما خواهد شد، چنانچه تخم خیلی کثیف باشد می‌توان آن را با آب گرمی ‏که دمای آن ‏F‏ ˚۱۰بیشتر از دمای خود تخم است شست.‏روش‌های ضدعفونی تخم‌ها:‏‏۱٫‏ استفاده از گاز اوزون‏۲٫‏ مه پاشی ماده ضدعفونی کننده مانند‎ virkon-s ‎‏۳٫‏ دود دادن با پرمنگنات پتاسیم و فرمالین‏‏۴٫‏ ترکیبات کلره‏۵٫‏ ترکیبات چهارتایی آمونیوم‏۶٫‏ الکل و اسید سیتریکدر هر صورت روشهای اصول بهداشتی در رابطه با تخم همیشه بحث برانگیز بوده است اما آنچه که مشخص است رابطۀ ‏مستقیمی بین ترشح و ترکیدن تخم در ستر با شستشوی تخم وجود دارد.‏پس از زدودن آلودگی از روی تخمها آنها را به اتاق دود انتقال داده که جهت دود دادن از پرمنگنات پتاسیم وفرمالین ‏استفاده می‌شود (مقدار ماده مورد نیاز جهت ضد عفونی هر متر مکعب شامل ۷ گرم پرمنگنات و ۱۴سی سی فرمالین ‏است). در هنگام دود دادن به دمای اتاق توجه کنید، حرارت این اتاق در بهترین حالت‏c˚ ۲۷ و رطوبت نسبی آن ۷۵% ‏توصیه می‌گردد. اتاق دود می‌بایستی کوچک و مطابق با ظرفیت تخم‌ها ساخته شود و دارای مکنده ای قوی بوده تا به ‏سرعت بتواند اتاق را از گاز خالی نماید. برای دود دادن تخم‌ها از ظروف فلزی و یا سفالی استفاده می‌گردد، از به کار ‏گیری ظروف پلاستیکی پرهیز کنید چرا که در اثر حرارت ایجاد شده آب خواهند شد. جهت مخلوط کردن مواد توجه ‏کنید که فرمالین بر روی پرمنگنات باید ریخته شود. زمان دود دادن تخمها حدود ۲۰ دقیقه بوده و برای این کار بهتر ‏است از پریزهای تایمری استفاده گردد تا هیچگاه خطایی در رابطه با روشن کردن هواکشها رخ ندهد. ‏طول مدت ذخیره کردن تخم در انبار ۱۰-۲ روز در دمای‏‎ ‎‏ ‏c˚۲۰-۱۶ و رطوبت نسبی ۷۵-۷۰ % می‌باشد. حفظ درجه ‏حرارت محیطی کمتر از ‏c˚۳/۱۸ به ما اجازه می‌دهد که مدت زمان انبار تخم‌ها قبل از انکوباسیون را افزایش دهیم، ‏همچنین نگهداری تخم‌ها در دمای بالای ‏c˚۵/۲۰ موجب کوتاه شدن مدت زمان ذخیره سازی تخم در انبار، افزایش ‏متابولیسم و از دست دادن بیش از حد آب تخم می‌گردد. مدت زمان ذخیره سازی تخم‌ها و کیفیت سفیده با هم ‏ارتباط دارند، به گونه‌ای که در اوایل دوره تخمگذاری که کیفیت آلبومین بالا است می‌توان طول مدت نگهداری ‏تخم را افزایش داد و هر چه از دوره تخمگذاری می‌گذرد به علت کاهش کیفیت آلبومین مدت زمان نگهداری تخم ‏شترمرغ در اتاق نگهداری کاهش می‌یابد. به هر صورت تخم بایستی حداقل یک روز دراتاق نگهداری بماند، علت این ‏امر انجام عمل کندلینگ در این اتاق جهت تشخیص کیسه هوایی تخم و کاهش غلظت سفیده است. در طول مدت ‏نگهداری، تخم‌ها یک تا دو بار در روز با زاویه ۴۵ درجه از حالت عمودی چرخانیده می‌شوند تا به حرکت زرده به ‏طرف اتاقک هوایی کمک نماید. ‏به محض اینکه اتاقک هوایی تخم شترمرغ بر اثر کندل کردن آن مشخص گردید تخمها را بایستی طوری قرار داد که ‏اطاقک هوایی در سمت بالا قرار گرفته و تخم با سطح افق زاویه ۴۵ درجه را تشکیل دهد. چنانچه تشخیص کیسه هوایی ‏میسر نباشد چرخاندن تخمها بایستی به صورت افقی صورت بگیرد، در این حالت تخمها به صورت افقی خوابانده شده ‏و هر بار ۱۸۰ درجه می‌چرخند، به طوری که هر بار یک طرف تخم در زیر قرار می‌گیرد. چرخش یکبار در جهت ‏عقربه‌های ساعت و در نوبت بعدی در خلاف جهت عقربه‌های ساعت خواهد بود. ‏چرخاندن تخمها باید تا حد امکان با ملایمت صورت بگیرد زیرا تخمها نسبت به لرزیدن و تکان خوردن بسیار حساس ‏بوده که این حساسیت در مراحل ابتدایی انکوباسیون بیشتر است، در ضمن داشتن یک دستگاه شمارنده برای ثبت تعداد ‏دفعات چرخش و بازدید روزانه نیز مفید می‌باشد.‏۱ روز قبل از خروج تخمها از اتاق سرد و ورود آنها به دستگاه ستر دمای اتاق را به مرور افزایش داده تا در هنگام ورود ‏تخمها به دستگاه ستر هیچ یک از آنها عرق نکنند، در ضمن در این روز بر روی تخمها برچسب زده می‌شود که حاوی ‏اطلاعاتی نظیر شمارۀ تخم، تاریخ ورود تخم به ستر و… خواهد بود، بهتر است درج اطلاعات تخم در داخل دفاتر ‏جوجه‌کشی در همین روز صورت گیرد که شامل اطلاعاتی نظیر جدول زیر خواهد بود.‏ردیف شماره ‏تخم شماره ‏والدین تاریختخمگذاری ورود به ‏ستر وزن ‏ستر محل تخم ‏در ستر حذف ‏شدن وزن ‏هچری حذف هچری وزن ‏تولد تاریخ ‏تولد شماره ‏پلاک‏۱۲ ساعت پیش از انتقال تخم‌ها به ستر مجددا به آنها دود داده می‌شود. به خاطر داشته باشید که بلافاصله بعد از دود ‏دادن نمی‌توان تخم‌ها را به دستگاه جوجه‌کشی منتقل کرد زیرا این کار باعث آسیب دیدن نطفه خواهد شد. ‏

انتخاب تخم جهت جوجه‌کشی:‏تمامی تخم‌های تولید شده توسط مادران مولد جهت جوجه‌کشی مناسب نیستند مانند تخم‌های شکسته، کثیف و ‏یا دارای اشکال نامناسب، از ورود این تخم‌ها به جوجه‌کشی پرهیز نمایید. تخم‌های خیلی بزرگ و یا خیلی کوچک ‏قابلیت جوجه درآوری کمتری نسبت به تخم‌های متوسط دارند، همچنین مدت زمان جوجه درآوری تخم‌های خیلی ‏بزرگ طولانی تر از تخم‌های کوچک تر است و به درجه حرارت بالاتری جهت جوجه‌کشی نیاز دارند.‏دستگاه جوجه‌کشی:‏انکوباتورها را می‌توان به دو دسته «یک مرحله ای» که در آن همه تخم‌ها با هم و به طور همزمان وارد دستگاه شده ‏و در یک روز از تخم خارج می‌شوند و «چند مرحله ای» که ورود تخم‌ها به ستر و تفریخ تخم‌ها در زمان‌های ‏مختلف صورت می‌گیرد تقسیم‌بندی کرد.‏از عوامل مؤثر بر جوجه‌کشی موفق می‌توان به ژنتیک و تغذیه مولدین، بهداشت، طراحی صحیح جایگاه مولدین، ‏انتخاب دستگاه جوجه‌کشی مناسب، طراحی صحیح ساختمان جوجه‌کشی اشاره کرد عامل مهم در انکوباسیون مصنوعی تخم‌های شترمرغ باید مد نظر قرار بگیرد:‏‏ ۱- درجه حرارت ۲- رطوبت نسبی ۳- تهویه ‏۴- چرخش تخم هااز بین فاکتورهای فوق درجه حرارت انکوباتور مهم ترین فاکتور است. درجه حرارت دستگاه انکوباسیون بینF˚۹۸-۹۰ ‏می‌باشد، اما بهترین درجه حرارت ‏F˚۶/۹۷ است، همچنین رطوبت نسبی آن ۲۸-۱۵درصد در جریان هوای زیاد ( ۵ تا ‏‏۳۰ بار گردش هوا در ساعت)، غلظت دی اکسید کربن حداکثر ۰۳/۰% و غلظت اکسیژن بالای۲۰% باشد. مدت زمان ‏لازم جهت انکوباسیون تخم‌های شترمرغ (از ورود تخم به دستگاه ستر تا ورود به دستگاه هچر) حدود ۳۵-۳۹ روز ‏خواهد بود. درجه حرارت دستگاههای انکوباتور با توجه به موقعیت ساختمان داخلی دستگاه، اندازه و وزن تخم‌ها و ‏تعداد تخمی که در دستگاه قرار می‌گیرد متفاوت خواهد بود.‏آب در بخش جوجه‌کشی جهت مقاصد شستشو و ایجاد رطوبت در اتاق انکوباسیون مورد استفاده قرار می‌گیرد، این ‏آب باید دارای استاندارد آبهای مورد استفاده انسان باشد، شمارش کلی فرم آب صفر و میزان «کل باکتری موجود در ‏آب» در آن حداقل باشد (۲۰۰ تا ۳۰۰ به ازای هر میلی لیتر آب) در غیر این صورت می‌توان به آب کلر زد ‏ppm‏۵)، حتی در این شرایط نیز باکتری پزودوموناس می‌تواند هنوز زنده بماند و تحت تنوع زیستی تکثیر پیدا کند، ‏بخصوص در تانکرهای ذخیره سازی آب و لوله‌های کهنه آب که محتویات آهن بالایی دارند. حضور باکتری ‏پزودوموناس در آب سبب افزایش ترکیدگی تخم‌ها خواهد شد و محتویات تخم گندیده تا شعاع یک متری تخم‌های ‏دیگر را آلوده میکند.‏در روز ۱۴ جوجه‌کشی لازم است که تخم‌ها کندل شوند، هدف از این کار مشخص کردن نطفه‌داری تخم‌ها و ‏خروج تخمهای بی نطفه از دستگاه است. تخمها در داخل انکوباتور تحت شیب ۴۵ درجه با سطح افق قرار گرفته به ‏گونه ای که کیسه هوایی به سمت بالا بوده و هر ۳ تا ۴ ساعت تخم یک دور کامل می‌چرخد. برای اطمینان از گردش ‏تخم‌ها می‌توان از شماره اندازهای موجود بر روی راکها استفاده کرد.‏اگر تعداد کمی از تخم‌ها بیش از حد رطوبت خود را از دست داده باشند باید آنها را جدا کرده و در دستگاه دیگری ‏با رطوبت بالاتر قرار داد و از طرفی بالا بودن رطوبت داخل انکوباتور نهایتا باعث کاهش از دست رفتن آب درون تخم‏، خیس و پف کردن جوجه‌های هچ شده خواهد شد.‏کاهش درجه حرارت انکوباتور و ایجاد استرس سرمایی منجر به عقب افتادگی و رشد غیرطبیعی سیستم گردش خون و ‏قلب، کاهش رشد و توسعه غشاهای جنینی و در نتیجه کاهش بازده تنفسی، کاهش استفاده از کیسه زرده و آلبومین می‌‏گردد.‏بهترین روش جهت مطمئن شدن از مناسب بودن حرارت دستگاه، استفاده از دماسنج‌های فارنهایت می‌باشد. استفاده از ‏اعداد نمایش داده شده توسط نمایشگر دستگاه انکوباتور قابل اعتماد نبوده و سبب بوجود آمدن هچ ناموفق خواهد شد.‏در طول دوره جوجه‌کشی ۱۵-۱۳% وزن تخم به واسطه تبخیر آب داخل آن و از دست دادن دی‌اکسیدکربن کاهش ‏می‌یابد که این عمل باعث افزایش حجم کیسه هوایی شده به طوری که اندازه کیسه هوایی به ۳/۱ وسعت فضای داخل ‏تخم شترمرغ در پایان دوره جوجه‌کشی می‌رسد و همین امر باعث تامین اکسیژن لازم جهت تنفس جنین قبل از خروج ‏از تخم می‌گردد

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=4273
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.