l-940129-01-

خرید روزانه ۷۰۰ تن مرغ برای جلوگیری از زیان مرغداران / پیشنهاد خرید تخم‌مرغ مازاد و مرغ پایان دوره به شرکت پشتیبانی امور دام

وزیر جهاد کشاورزی گفت: شرکت پشتیبانی امور دام روزانه ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ تن گوشت مرغ را برای کاهش ضرر و زیان مرغداران خریداری و ذخیره سازی می کند.

 

 

به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا) به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمود حجتی با اشاره به اینکه پس از بازار شب عید میزان تقاضا برای گوشت مرغ کاهش یافته است، افزود: وزارت جهاد کشاورزی به منظور جلوگیری از ضرر و زیان مرغداران به جمع آوری مازاد تولید اقدام کرده تا قیمت گوشت مرغ در بازار متعادل شود.

 

وی گفت: از آنجا که شب عید با تقاضای بیش از حد گوشت مرغ مواجه بوده ایم برای کنترل بازار و جلوگیری از روند افزایش قیمت گوشت مرغ حدود ۶۰ هزار تن مرغ منجمد عرضه شد.

 

به گفته وی، تقاضای شب عید برای گوشت مرغ همیشگی است بنابراین برای تأمین این تقاضا آمادگی لازم را داشتیم.

 

وی افزود: هم اکنون پس از پایان تعطیلات نوروز عرضه بر تقاضا پیشی گرفته است، بنابراین در مبادی تولید در سطح مرغداری ها و کشتارگاه ها به خرید مازاد تولید اقدام کرده ایم.

 

وزیر جهادکشاورزی همچنین از تصمیم گیری دولت برای مدیریت بازار در سطح خرد خبر داد و گفت: در جلسه دولت قرار شد سازمان مدیریت و برنامه ریزی این موضوع را بررسی نماید تا دستگاه مسئول مشخص شود و برای مدیریت بازار حضور پیدا کند.

 

حجتی افزود: وزارت جهاد کشاورزی برای ایجاد تعادل عرضه و تقاضا در بازار مدیریت در سطح کلان را برعهده دارد تا در صورت کسری تولید محصولات مورد نیاز را از طریق واردات تأمین کندو در سطح خرد مسئولیتی ندارد.

 

از آنجا که مرغداران گوشتی در فصل حاضر با کاهش تقاضا روبه‌رو هستند، پیشنهاد شده است که شرکت پشتیبانی امور دام نسبت به خرید و ذخیره‌سازی تخم‌مرغ و مرغ پایان دوره اقدام کند.

 

مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان مرغ تخم‌گذار (میهن) امروز در نخستین مصاحبه مطبوعاتی خود در سمت حاضر، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) از وضعیت فعلی بازار تخم‌مرغ سخن گفت و افزود: از سال‌های دور، همواره در نیمه نخست سال، تقاضا برای مصرف تخم‌مرغ نسبت به عرضه کمتر و قیمت این محصول از افت برخوردار می‌شود.

رضا ترکاشوند خاطرنشان کرد: این در حالی است که با توجه به شرایط آب و هوایی، تولید مرغ بومی نیز به تولید صنعتی اضافه می‌شود و بدین‌ترتیب با مازاد تخم‌مرغ روبه‌رو خواهیم بود.

وی ادامه داد: مصرف سایر مواد خوراکی در فصل بهار و تابستان بر مصرف تخم‌مرغ پیشی می‌گیرد و بدین‌ترتیب از میزان مصرف می‌کاهد، اما در این بین تولیدکنندگان همچنان محصول وارد بازار می‌کنند و با عدم استقبال روبه‌رو می‌شوند.

ترکاشوند تصریح کرد: برای به حداقل رساندن ضرر و زیان تولیدکنندگان، از چهار ماه گذشته بخشنامه‌ای به اتحادیه‌های استانی ارسال شد که بر حذف مرغ‌های پایان دوره تأکید می‌کرد.

وی یادآور شد: در این بخشنامه تو لک بردن مرغ‌ها ممنوع اعلام شد و حذف مرغ‌های بالای ۱۸ ماه مورد تأکید قرار گرفت.

 

وزارت بهداشت و مؤسسه استاندارد، مشکل خمیر مرغ را حل کنند

مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان مرغ تخم‌گذار (میهن) با اعلام اینکه تصمیم‌های سایر دستگاه‌ها همچون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی عامل بازدارنده‌ای برای بازاررسانی مرغ تخم‌گذار پایان دوره بود، تأکید کرد: محدودیت‌های تولید خمیر مرغ باعث شده است که مرغ‌های پایان دوره در سیکل تولید باقی بمانند و با وجود تولید محدود، همچنان وجود داشته باشند که این امر مستلزم صرف خوراک، انرژی و وقت برای تولیدکنندگان است و علاوه بر آن، تولید حدود ۶۰ درصدی آنها بر تولید فعلی می‌افزاید و میزان مازاد تخم‌مرغ را افزایش می‌دهد.

ترکاشوند اظهار داشت: در حال حاضر قیمت مرغ زنده پایان دوره از یک‌هزار و ۷۰۰ تومان به حدود ۷۰۰ تومان رسیده است و با وجود اینکه مرغداران دچار ضرر و زیان می‌شوند، باز هم خریداری برای آن وجود ندارد.

وی همچنین گفت: با وجود اینکه دستگاه‌های نظارتی همچون سازمان دامپزشکی کشور وظیفه نظارت بر کشتار مرغ‌های پایان دوره و حتی در زمان تبدیل شدن آنها به خمیر مرغ برای سوسیس و کالباس را بر عهده گرفته است، باز هم با مخالفت‌های دستگاه‌های دیگر روبه‌رو هستیم که به دلایل نامعلوم اجازه تولید نمی‌دهند.

ترکاشوند در ادامه افزود: برای رفع این مشکل هیچ جواب قانع‌کننده‌ای برای مرغ پایان دوره وجود ندارد و در این راستا بر اساس تفاهم‌نامه‌های منعقدشده با وزارت جهاد کشاورزی مقرر شد که شرکت پشتیبانی امور دام اقدام به خرید و ذخیره‌سازی مرغ‌های پایان دوره کند که یا صرف مصرف مردم شود یا تا تعیین تکلیف نگهداری شود.

 

وی خاطرنشان کرد: وجود مرغ‌های پایان دوره، برنامه‌ریزی‌های موجود در بخش مرغ تخم‌گذار را بر هم می‌زند و در این راستا این اتحادیه پیگیری می‌کند تا در قالب تفاهم‌نامه‌ای که با وزارت جهاد کشاورزی منعقد کرده است،‌وضعیت جوجه‌ریزی و تولیدات را در سامانه طراحی‌شده ثبت کند و بدین‌ترتیب بتواند تنظیم بازار را خود عهده‌دار شود.

ترکاشوند ادامه داد: با حمایت وزارت جهاد کشاورزی، میزان جوجه‌ریزی مرغ‌های تخم‌گذار مشخص شده و در سامانه فوق قابلی ردیابی است. امیدواریم نتایج مثبت سامانه فوق که ناشی از ورود بخش خصوصی و اتحادیه‌ها در تنظیم بازار تخم‌مرغ است ظرف یک سال آینده مشخص شود و مرغداران نیز مطابق دستورات، در زمان‌های مقرر اقدام به جوجه‌ریزی کنند.

ذخیره‌سازی تخم‌مرغ، مستلزم صرف هزینه

مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان مرغ تخم‌گذار (میهن) تصریح کرد: در راستای جلوگیری از ضرر و زیان فعلی برای مرغداران تخم‌گذار، از سوی اتحادیه پیشنهاد شده است که شرکت پشتیبانی امور دام اقدام به ذخیره‌سازی تخم‌مرغ کند تا بتوانیم یا به‌صورت چرخشی از این تولید مازاد استفاده کنیم یا اینکه آن را تبدیل به پودر کرده و همچنین پاستوریزه آن را برای صنایع مختلف به مصرف برسانیم؛ زیرا در شرایط حاضر، کشورهای منطقه نیز شرایط ایران را دارند و میزان تقاضا در آنها نیز کاهش یافته است.

وی یادآور شد: از آنجا که ذخیره‌سازی تخم‌مرغ به انبار، هزینه‌های حمل و نقل و سردخانه‌های بالای صفر نیاز دارد، پیشنهاد لازم از سوی این اتحادیه داده شده است و امیدواریم که در هفته جاری، اعلام رسمی برای ذخیره‌سازی تخم‌مرغ نیز انجام شود.

ترکاشوند تأکید کرد: ذخیره‌سازی تخم‌مرغ هزینه‌های تبعی دارد که بیش از ۷۰۰ تومان برآورد شده است و این هزینه‌ها مربوط به هزینه‌های انبار، اجاره سردخانه، حمل و نقل، تعویض کارتون و شکستن محصول را شامل می‌شود.

وی اظهار داشت: از آنجا که اتحادیه نمی‌تواند هزینه‌های فوق را تقبل کند، از دولت برای این منظور کمک گرفته‌ایم تا بتواند اعتباری برای این امر اختصاص دهد و از ضرر و زیان مرغداران بکاهیم.

ترکاشوند همچنین گفت: این اتحادیه به‌عنوان پایلوت، سردخانه‌ای را برای ذخیره‌سازی تخم‌مرغ در شهرستان شهریار در نظر گرفته است که امیدواریم نتایج مثبتی داشته باشد.

وی در ادامه افزود: تخم‌مرغ در دمای استاندارد تا سه ماه قابلیت نگهداری دارد و می‌توانیم مازاد تولید را جمع‌آوری کرده، در سردخانه نگهداری کنیم و سپس با چرخش این محصول که تا شهریورماه ادامه خواهد داشت، بازار به تعادل منطقی خود برگردد.

ترکاشوند خاطرنشان کرد: از دولت تقاضامندیم که هرچه سریع‌تر نسبت به همکاری در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.

 

قیمت تخم‌مرغ درب مرغداری به کمتر از ۲۵۰۰ تومان رسید

مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان مرغ تخم‌گذار (میهن) درباره قیمت تخم‌مرغ ادامه داد: قمیت منطقی تخم‌مرغ درب مرغداری حدود چهارهزار تومان برآورد شده است که امسال با افزایش هزینه‌ای مربوط به حقوق کارمندان و افزایش قیمت انرژی حدود ۱۸ درصد به این مبلغ افزوده می‌شود. این در حالی است که اکنون قیمت هر کیلوگرم تخم‌مرغ درب مرغداری کمتر از سه‌هزار تومان و معادل دوهزار و ۴۰۰ تومان است.

وی تصریح کرد: اگر شرایط حاضر ادامه پیدا کند، با ضرر و زیان سنگینی در این بخش روبه‌رو خواهیم بود، بنابراین امیدواریم که تصمیم‌های مناسبی از سوی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی برای خریداری مازاد یا کشتار و ذخیره‌سازی مرغ‌های پایان دوره توسط شرکت پشتیبانی امور دام اتخاذ کنند و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی نیز برای حل مشکل خمیر مرغ هرچه سریع‌تر وارد عمل شود.

ترکاشوند یادآور شد: بر اساس گزارش‌های رسیده، حذف ۸۰۰ هزار قطعه از گله‌های مرغ تخم‌گذار باید انجام شود، در حالی که تعداد مرغ‌ها بیش از این بوده و به‌طور متوسط در هر ماه ۲٫۵ تا سه میلیون تن مرغ حذفی به چرخه اضافه می‌شود.

وی تأکید کرد: از آنجا که مصرف مرغ‌های گوشتی در مصرف انسانی بلامانع است، می‌توان بخشی از آن را با قیمت پایین‌تر، در بسته‌بندی‌های متفاوت وارد چرخه عرضه کرد تا بخشی از ضرر و زیان کاهش یابد.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=964
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.