مرغ تخمگذار

روش معمول تولک بری(راهنمای هایلاین)

روش های مختلفی برای تولک بردن وجود دارد که معمولترین آن روش حذف دان و گرسنگی می باشد.

معمولا تولک بری به دلایل مختلف و روش های مختلفی انجام می شود. نمونه ای از برنامه تولک بری در زیر آمده است:
وزن کشی از ۱۰۰ مرغ قبل از شروع کار:

روز برنامه
۳-۴ روز قبل از قطع دان افزایش Ca جیره ۵-و۵٫۲۵درصد و افزایش نور به ۲۴ ساعت
۱ حذف دان،کاهش نور به ۱۲ ساعت (کاهش شدت نور به نصف)
۶ یابیشتر از سرگیری مصرف دان (جیره تولکی شماره ۱)وقتی که وزن گله ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده باشد.
۲۱ افزایش زمان روشنایی به ۱۳ ساعت و تغییر جیره به جیره تولکی شماره ۲ در زمان ۵ درصد تولید.
۲۸ افزایش زمان نور به مدت ۰٫۵ ساعت (به دنبال آن ۰٫۵ ساعت در هر روز تا رسیدن به ۱۶-۱۷ ساعت)
۳۵ از سر گیری برنامه نوری نرمال
۴۲ در تولید ۵۰ درصد تغییر جیره به فرمول پیک .

تلفات در دوره تولک بری (زمان گرسنگی) نباید بیش از ۰.۲ درصد در روز باشد اگر بالا رفت باید محدودیت را خفیف تر کرد (یک روز در میان). به عبارت دیگر تلفات در هفته اول لک ۲برابر٬ در هفته دوم دوباره ۲برابر در هفته سوم مشابه هفته اول و در هفته چهار همانند قبل از لک می شود.
از روش های دیگر تولک بری همانند تولک بری همچون روش کالیفرنیایی(برای مناطق گرم) می باشد.

هنگام از سر گیری مصرف خوراک نباید خوراک را به طور آزاد در اختیار گله گذاشت بلکه ۴۰-۲۰ گرم به مدت دو روز و بعد خوراک به مرور افزوده می شود.
معیار از سرگیری خوراک در برنامه تولک بری برای افت وزن به میزان ۳۰-۲۵ درصد می باشد که معمولأ حدود ۱۰-۶ روز طول می کشد.
بهتر است در چند روز اول گرسنگی از کربنات به عنوان منبع کلسیمی استفاده شود.

منبع: وبسایت بازار دام و طیور ایران

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=8028
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.