pregnancy_in_cows

سخت زایی در گاو

گوساله زایی در نزدیک به ۹۵ درصد تمام زایش ها ،بطور طبیعی صورت می گیرد.بهتر آن است که هنگام زایش،به گاو کمک نکرد،مگر اینکه نیاز به کمک داشته باشد.در چنین شرایطی ،گاودار فقط باید زمانی به ماده گاو کمک کند که وضعیت قرار گرفتن گوساله،غیر طبیعی باشد.گوساله را باید به سمت پایین کشید،آن هم هنگامی که ماده گاو در حال فشار دادن است.اگر وضعیت گوساله در رحم نابهنجار است و یا هنگامی که بیش از ۲۴ساعت از آغاز زایش می گذرد،باید از دامپزشک یاری گرفت.یکی دیگر از علت های سخت زایی ،اندازه بزرگ گوساله نسبت به مجرای تولد است.دلیل این ناهنجاری،طولانی شدن دوره آبستنی،تولید جنینهای هیولا(Fetal monsters)و یا جفت گیری دادنماده گاوهای کوچک با گاوهای نری است که گوساله های بزرگ تولید می کنند.نوعی ناهنجاری ژنتیکی که طولانی شدن دوره آبستنی را در پی دار،تحت تاثیر ۲ ژن نهفته بوجود می آید.

سخت زایی و تولد گوساله های مرده،در تلیسه های شکم اول نسبت به ماده گاوهای کامل با بسامد بیشتری روی می دهد.از این رو گاودار باید تلیسه ها را با گاوهای نری جفت گیری دهد که گوساله های کوچکتری تولید می کنند.در آمریکا بیشتر این تلیسه ها را با گاوهای نر آنگوس جفت گیری می دهند.اگرچه که این روش بروز سخت زایی را کمتر می کند ،ولی نزدیک به ۲۰ درصد از گوساله های تولید شده بری شیر و بهبود ژنتیکی مناسب نیستند.بنابرای روش پسندیده تر برای جلوگیری از بروز مشکل ،استفاده از اسپرم گاونر همان نژاد است که گوساله های کوچکتری تولید می کنند.روش دیگر برای کاهش سخت زایی ،تغذیه بسنده تلیسه ها،پیش از سرویس و در طول نخستین آبستنی است،به گونه ای که پیش از زایش ،از اندازه خوبی برخوردار باشند.به هر حال تلیسه ها را نباید با مقدار زیادی کنستانتره تغذیه کرد،زیرا چاقی موجب کم شدن تولید شیر در دوره شیردهی می شود.

گاهی به دنبال سخت زایی،واژن و رحم بطور ناقص بیرون می زند(پرولاپسProlaps)که در گاوهای پیرتر نسبت به تلیسه ها بیشتر دیده می شود.اگر پرولاپس فقط تصادفی ایجاد شود،باروری که در پی می آید ،طبیعی خواهد بود.پرولاپس معمولا در گاو تکرار می شود،از این رو حذف چنین گاوهایی،منطقی به نظر می رسد.

 

مومیایی شدن جنین

جفت ماندگی

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=2703
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.