100w-310x165

سندروم گاو چاق(سندروم جگر چرب)

سندروم گاو چاق(سندروم جگر چرب)در پی تغذیه نادرست در گامه های پایانی شیردهی و دوره خشک بروز می کند.این سندروم بیشتر در گله هایی دیده می شود که ماده گاوها در گامه های گوناگون تولیدمثلی ،در یک گروه تغذیه می شوند.خطر چاق شدن گاوهایی زیاد است که به دلیل کم باروری،دوره های خشک طولانی دارند.تغذیه علوفه های سرشار از انرژی،مانند سیلاژ ذرت و گلاس های آبدار،در دوره های خشک نیز به چاق شدن گاوها کمک می کند.تمام نژادها و گاوهای سنین گوناگون،به این سندروم دچار می شوند،اما خطر ابتلای تلیسه ها کمتر است.سندروم گاو چاق،بیشتر در دو هفته نخستین شیردهی بروز می کند،هر چند که پیش از زایش و تا نزدیک به یک ماه پس از زایش نیز ممکن است دیده شود.

سندروم گاو چاق به شکل های کلینیکی و زیر کلینیکی دیده می شود.بیشتر گاوهای شیری در آغاز شیردهی،در حالت تعادل منفی انرژی هستند،مقدار غذای مصرفی نمی تواند نیاز های انرژی را بر طرف سازد و در پی آن،اندوخته های چربی بدن و پروتئین های ماهیچه ها به مصرف رسیده و گاو لاغر می شود.با مصرف اندوخته های چربی و پروتئین،اسیدهای چرب و آمینواسیدهای گلوکوژنیک،آزاد شده و به خون وارد می شوند.اسیدهای چرب به اندام های گوناگون مانند جگر،کلیه ها  و ماهیچه ها رفته و به شکل تری گلیسیریدهای درون سلولی اندوخته می شوند.بسیج چربی ها از ۲ تا ۳ هفته پس از زایش صورت می گیرد که احتمالا به دلیل تغییرات هورمونی است که در این دوره رخ می دهد.

میزان اندوخته چربی در جگر ،به سازه هایی مانند درجه چاقب به هنگام زایش،تولید شیر و میزان لاغری پس از زایش بستگی دارد.

مکانیسم های بیوشیمیایی مؤثر بر بروز این سندروم ،عبارتند از:۱)افزایش انتقال اسیدهای چرب به جگر که در پی بسیج چربی ها ایجاد می شود.و ۲)تولید نابسنده تری گلیسیریدها بوسیله جگر.

 

-نشانه های سندروم کبدچرب

-درمان سندروم کبد چرب

-پیشگیری از سندروم کبد چرب

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=2370
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.