شیر

مقایسه شیر گاو و گوسفند

 طول دوره شیرواری، نحوه تغذیه، سلامت و بهداشت دام از جمله مواردی هستند که بر روی ترکیب شیر تاثیر می گذارد. تأثیر جیره غذایی بر تولید شیر بز بسیار شبیه اثرات آن در شیر گاو است. 

از نظر ترکیبات کلی، شیر بز بسیار شبیه گاو است. از سوی دیگر شیر گوسفند پروتئین و چربی بیشتری نسبت به شیر گاو دارد. این تفاوت در تولید فرآورده‌های شیر مزیت مهمی برای تولید کنندگان به شمار می‌رود به طوری‌که بخش اعظم شیر استحصالی از گوسفند در تهیه پنیر مورد استفاده قرار می‌گیرد. که پنیرهای مشهوری نظیر روکفور شیر بز (Roquefort)، فتا (Feta) و منچگو (Manchego) سال‌هاست از شیر بز و گوسفند تهیه می‌شوند، امروزه در سراسر دنیا جزو پنیرهای شناخته شده به حساب آمده و ارزش شیر گوسفند و بز را در مقایسه با شیر گاو نمایان‌تر می‌سازند بنابراین نیاز وجود روش‌های تجزیه‌ای مناسب به منظور تشخیص و سنجش موارد افزودن شیر سایر گونه‌های حیوانی بسیار ضرورت می‌یابد. چربی شیر گوسفند همواره سفید رنگ است اما در شیر گاو به دلیل وجود نسبت بالایی از مواد کاروتنوئیدی، بویژه در دام‌هایی که در مرتع تعلیف می‌شوند، چربی شیر زرد مایل به رنگ کرم می‌باشد. پنیر فتا تهیه شده از شیر گوسفند سفید رنگ است، اما بدون رنگ زدایی (bleaching) چربی شیر گاو در تهیه پنیر فتا گاهی با مشکل مواجه می‌شود.

 

منبع: وبسایت بازار دام و طیور ایران

 

questionبحث و تبادل نظر درباره این مطلب

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=9911
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.