معمولی ترین دانه های روغنی

مواد اولیه پروتئینی با منشاء گیاهی در تغذیه طیور

-کنجاله ها

برای تامین پروتئین جیره غذایی طیور به میزان زیاد معمولا از کنجاله ها استفاده می شود.کنجاله ها عبارت از باقیمانده دانه های روغنی است که پس از استخراج روغن آنها به صورت آرد یا پلت به مصرف غذای دام و طیور و ماهی می رسد.
معمولی ترین دانه های روغنی که برای روغن کشی به کار می روند عبارتند از:
-تخم پنبه
-سویا
-بادام زمینی
-آفتابگردان

کنجاله تخم پنبه:

دانه پنبه را پس از جداکردن الیاف وگرفتن کرکهای آن(لینترگیری)شکسته و از مغز دانه تحت تاثیر حرارت و فشار و حلالهای آلی،روغن آن را استخراج می نمایند.
کنجاله تخم پنبه در ایران تولید می شود و یکی از منابع پروتئینی گیاهی ارزان قیمت برای تغذیه دام و طیور و ماهی است.ترکیب شیمیایی کنجاله تخم پنبه بسته به نوع تهیه آن فرق می کند و به قرار زیر می باشد:
-رطوبت۶-۱۲
-خاکستر ۶-۷/۵درصد
-سلولز۴/۶-۱۷درصد
-کلسیم۰/۱۴-۲/۶
-مواد پروتئینی ۱۵-۴۹درصد
-عصاره غیر ازتی۱۸-۳۳درصد
-مواد چرب ۱/۹-۹درصد
-فسفر۰/۴۶-۱/۱۳درصد
چون کنجاله تخم پنبه دارای مقدار متفاوتی پیگمان گوسی پول است که مصرف آن موجب مسمومیت می گردد،از این رو هیچ وقت به عنوان تنها منبع پروتئینی گیاهی در جیره های غذایی نباید به کار رود بهتر است به عنوان قسمتی از پروتئین گیاهی مصرف گردد.

کنجاله سویا:

از دانه سویا پس از روغن گیری به دست می آید ویکی از بهترین و متداول ترین منابع پروتئین گیاهی در جیره های غذایی می باشد که علاوه بر پروتئین کافی دارای مقادیر لازم اسیدآمینه های ضروری و ویتامین های دسته B می باشد.
ترکیب شیمیایی کنجاله سویا که به طریق حرارت وفشار و حلال های آبی بدست آمده به قرار زیر می باشد.
-مواد ازته حداقل۴۲درصد
-مواد چربی حداقل ۰/۵ درصد
-مواد سلولوزی حداکثر ۰/۷ درصد
-عصاره غیر ازتی حداکثر ۲۷ درصد
-رطوبت حداکثر ۱۲/۵ درصد
کنجاله سویا دارای مقادیر لازم اسیدآمینه های نوعی لیزین و متیونین وسیستین می باشد. توأم کردن این کنجاله با پودر ماهی ترکیب بسیار مناسبی را از نظر تأمین اسیدآمینه های ضروری درجیره های غذایی طیور تشکیل می گردد از این رو در اغلب کشورها بعنوان یکی از مواد اولیه اصلی درجیره های غذایی بکار برده می شود. درایران مقداری از این کنجاله تولید ومقداری از خارج وارد می گردد.

کنجاله آفتابگردان:

از دانه های آفتابگردان پوست کنده پس از روغن کشی بدست می آید. درکشور شوروی سابق وکشورهای اروپای شرقی به مقدار وسیع تولید ودرجیره های غذائی دام وطیور وماهی مورد استفاده قرارمی گیرد.
ترکیب شیمیایی کنجاله آفتابگردان به قرار زیر می باشد(بسته به نوع دانه ونحوه تهیه).
-رطوبت۷/۵-۱۳/۸ درصد
-مواد پروتئینی ۳۰-۵۳ درصد
-چربی ۰/۸-۱۳ درصد
-سلولز ۷ الی ۱۵ درصد
– خاکستر ۴/۳-۷/۷ درصد
-عصاره غیرازته ۲۰الی۳۰ درصد
-فسفر ۰/۰۴ درصد
-کلسیم ۰/۴۳ درصد
کنجاله بادام زمینی-آراشید:
از دانه بادام زمینی پس از روغن کشی بدست می آید و دارای بویی شبیه به باقلای تازه بوده و مزه آن شیرین ومطبوع می باشد.
ترکیب شیمیایی متوسط این کنجاله به قرار زیر می باشد.
-مواد پروتئینی ۴۰-۵۰ درصد
-مواد چرب ۲-۸ درصد
-سلولز ۳- ۶ درصد
-خاکستر ۳/۵ -۴  درصد
-عصاره غیر ازتی ۳۵-۴۵ درصد
-فسفر۰/۶- ۰/۸ درصد
-کلسیم ۰/۱۳ درصد

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=5943
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.