100w-310x165

ناهنجاری های گوارشی در گاو

انباشتگی(ایمپاکشن)شیردان(Abomasal impaction):

به دلیل انباشته شدن غیرعادی مواد جامد در شیردان بروز می کند.خوردن مقدار زیادی علوفه فیبری و کم گوارش مانند کاه،موجب این نارحتی می شود.این مواد،نخست در شیردان و پس از ان،در شکمبه و نگاری انباشته می شوند.به دلیل گوارش ناپذیری این مواد،تعادل منفی انرژی پدید می آید.اشتهای گاو معمولا تا زمانی خوب است که شکمبه پر نشده باشد.

گوساله هایی که شیر کافی نمی خورند نیز با مصرف مواد بستر به این ناراحتی دچار خواهند شد.گوساله هایی که شیر کافی نمی خورد نیز با مصرف مواد بستر،به این ناراحتی دچار خواهند شد.خوردن جفت به وسیله گاو،گاهی موجب می شود که جفت از شیردان دفع نشود و منفذ پیلور بسته مانده و به انباشتگی بیانجامد.توقف حرکات ماهیچه شیردان نیز به انباشتگی ثانویه خواهد انجامید.تغذیه با مقدار زیادی کنستانتره موجب قطع نشخوار شده و مقدار مایعاتی را که از هزار لا می گذرد کاهش داده،به گونه ای که محتویات هزار لا،خشک و لایه لایه شده  و غذا نمی واند به راحتی از دستگاه گوارش بگذرد.انباشتگی،بیشتر در گاوهای بیماری دیده می شود که از غذا خوردن افتاده اند.

بد گوارشی(سوء هاضمه):

از دیگر ناهنجاری های گوارشی است که با تغییر ناگهانی جیره رخ می دهد.تغییر تدریجی و تغذیه جیره ای متعادل با فواصل زمانی منظم،از بد گوارشی جلوگیری می کند.تغییر ناگهانی جیره از علوفه خشک به علوفه آبدار مرتعی،موجب اسهال می شود.مگر آنکه همراه با علوفه مرتعی،مقداری علوفه خشک تغذیه شود.

گرفتگی مری(Choke):

ممکن است با موادی مثل چغندر،سیب زمینی یا علوفه خشک رخ دهد.در بیشتر موارد،ماساژ دادن مری،موجب گذر ماده غذایی می شود.اگر ماساژ با موفقیت همراه نباشد،می توان لوله پلاستیکی را که با روغن یا آب آغشته شده است به مری وارد کرد و به آرامی ماده غذایی را به سوی معده راند.باید مواظب بود تا بافت پوششی مری زخم نشود،زیرا زخم آن به آسانی بهبود نیافته و در صورت عفونی شدن ممکن است حیوان به ذات الریه دچار شود.محل زخمی که بهبود یافته،ممکن است موجب تنگی مری شود که گذر غذا از آن دشوار خواهد شد.

دیگر ناهنجاری های گوارشی:

نفخ

جابه جایی شیردان

ورود مواد فلزی به نگاری

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=2660
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.