واکسیناسیون در طیور

نکات ضروری در انجام واکسیناسیون در طیور

واکسیناسیون از ضروری ترین کارهایی است که در پرورش دام و طیور باید صورت گیرد تا جلوی تلفات و ضرر گرفته شود.

۱-قبل از مصرف واکسن حتما باید از سلامت گله اطمینان حاصل کرد .

۲-قبل از محلول کردن واکسن طیور را به مدت ۴-۲ ساعت (بسته به سن و به فصل سال ) تشنه نگهدارید .

۳-جهت رقیق نمودن واکسن لازمست از آب مقطر ، آب آشامیدنی فاقد اصلاح ، کلر و مواد ضدعفونی کننده دیگر ، آب جوشیده سر شده و یا سرم فیزیولوژی ۵/۸دصد استفاده کرد و درجه حرارت آب مصرفی می بایستی حدود ۲۳ درجه سانتی گراد در نظر گرفته شود وPHآن در نظر گرفته شود و PH آن برابر ۷ باشد .

۴-اضافه کردن شیر خشک (بدون چربی ) به نسبت ۵/۲-۲ گرم در لیتر در آب مصرفی همچنین از شیر معمولی بدون چربی یا کم چربی به نسبت ۱۰-۱۵ درصد می توان استفاده کرد . اضافه کردن شیر سبب حفظ و ماندگاری ویروس واکسن می شود .

۵-آب محتوی .اکسن می باید خنک و در عرض دو ساعت توسط طیور آشامیده شود.

۶-در روش آشامیدنی لازمست آبخوری ها را با آب فاقد مواد ضدعفونی کاملا شسته و تمیز کرد و تعداد آنها نیز کافی باشد و حتی المقدور تعدادی آبخوری اضافی در نظر گرفته شود .

۷-جهت واکسیناسیون به طریقه قطره چشمی و یا تزریقی نیاز به افراد آموزش دیده و به تعداد کافی می باشد .

۸-جهت واکسیناسیون به طریقه آشنایی تجویز واکسن در طول ساعات سردتر روز باید مورد نظر قرار گیرد .

۹-واکسن های کشته را قبل از مصرف و در خلال واکسیناسیون بخوبی تکان دهید.

۱۰-سر سوزن مورد استفاده باید تمیز و عاری از آلودگی باشد.

۱۱-فلاکن محتوی واکسن را قبل از مصرف مدتی در درجه حرارت اطاق (۲۰درجه سانتی گراد و ۱۸+ درجه سانتی گراد) نگهداشته سپس اقدام به واکسیناسیون نمایید .

۱۲-در روش اسپری مطمئن باشید که گله مورد نظر عاری از آلودگی مایکوپلاسمایی و سایر بیماری های تنفسی باشد .

 

 

منبع: وبسایت بازار دام و طیور ایران

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=9730
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.