مرغداری

نکات لازم در مورد نگهداری گله های مرغ مادر در مرحله تخمگذاری

  • معمولا در ۲۴ هفتگی اولین تخم گذاشته می شود سپس به مرور تولید بالا می رود و در حدود۲۷ هفتگی تولید به ۳۵ درصد و در ۳۲-۳۴ هفتگی به حداکثر خود می رسد و این رقم ۵-۶ هفته ثابت می ماند سپس به آهستگی کاهش یافته و در حدود ۶۴ هفتگی به ۳۰ درصد می رسد.

  • طبق جداول مربوطه، غذای روزانه باید با تعداد تخمگذاری تنظیم گردد.

  • مقدار کلسیم جیره غذایی باید در مرحله تخم گذاری به میزان کافی باشد. چنانچه میزان کلسیم غذا کافی نیست برای هر ۱۰۰ مرغ در هفته حداکثر ۹۵۰ گرم گوشماهی به صورت آزاد و همچنین ۴۵۰ گرم سنگریزه غیرقابل هضم باید در نظر گرفت. همچنین برای هر ۱۰۰ مرغ باید روزانه در حدود یک کیلوگرم دانه جو یا جو دو سر در نظر گرفت که آن را می توان در روی بستر ریخت تا بستر را چنگ بزنند.

  • در لانه مرغ های تخمی چنانچه از کف نرده ای در قسمت وسط استفاد نمی شود باید حتما برای مرغ ها به تعداد کافی خوابگاه قرار داد. معمولا برای هر مرغ ۳۰ سانتیمتر چوب خوابگاه در نظر گرفته می شود. ارتفاع خوابگاه باید در حدود ۴۰ سلنتیمتر باشد تا مرغ ها به آسانی بتوانند روی آنها بپرند.

رکوردگیری- دررالنه مرغ های تخمی باید دقیقا عمل رکوردگیری انجام گیرد. تعداد تلفات، میزان غذای خورده شده، وزن ماهیانه، تعداد تخم مرغ باید دقیقا رکوردگیری ئ ثبت گردد و در اخر هر ماه با جدولهای استاندارد مقایسه گردد.

  • عملیات بهداشتی و ضدعفونی در تمام دوره نگاهداری باید دقیقا انجام گیرد.

  • آبخوری ها و دانه خوری ها باید هر چند روز یک بار خالی شده و ضدعفونی گردد.

  • غذای کافی با کیفیت عالی و همچنین آب تمیز باید مرتب در اختیار گله قرار گیرد.

  • بستر باید همیشه خشک و در سطح لانه به طور یکنواخت پخش شده باشد. بستر مرطوب را باید فورا جمع اوری و به جای آن بستر جدید ریخت.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=4840
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.