نکات مهم در انتخاب بز شیری

انتخاب بز های شیری :

بز شیری باید دارای پا و سم های قوی باشد.زانوها باید سالم و فاقد ورم باشند.دور سینه عمیق و حفره بطنی ان عریض باشد.شکل بدن با نگاه از عقب به جلو حالت مثلثی داشته باشد.جهت دنده های یک بز شیری باید متمایل به طرف عقب باشدو فضای عریضی بین آنها وجود داشته باشد.دنده ها بر خلاف استخوان های گرد باید پهن ومسطح باشند.در یک وضعیت مناسب پوست بز شیری باید شل و انعطاف پذیر بوده و گوشتی نباشد.شانه و جدوگاه باید نوک تیز باشد.ران ها باید دارای انحنا باشند.یک بز با چنین خصوصیاتی دارای توانایی ژنتیکی برای تولید شیر است.

پستان ها باید عریض باشند و با نگاه از پهلو حدود یک سوم حجم پستان پشت پا و یک سوم حجم در جلوی پاها باشد.ناحیه عقب پستان باید بلند و عریض و بدون چین خوردگی باشد،به طوریکه قسمت جلویی آن به شکم متصل شود.اندازه کارتیه و محل قرار گرفتن آنها در انتخاب ب مهم است.اگر بزها با دست شیردوشی می شوند،باید کارتیه هایی مناسب دست انتخاب شود.یعنی اندازه کارتیه ها متوسط باشد.در استفاده از ماشین شیردوشی اندازه کارتیه ها باید بزرگ باشد.لیگامنت نگهدارنده وسط باید قوی باشد تا دو قسمت مساوی پستان را نگه دارد.اندازه سوراخ کارتیه مهم است .اگر خیلی کوچک باشد زمان شیردوشی را افزایش و اگر گشاد باشد ممکن است سبب تراوش شیر از پستان شود.پس از شیردوشی پستان باید شکل اسفنجی داشته باشد.پستان سفت بعد از شیردوشی ممکن است دارای زخم و یا یک بافت سالم دیگر در پستان باشد.

یک ابزار مدیریتی مهم در انتخاب بز شیری اطلاع از رکورد تولید شیر آن است.یک بز شیری خوب باید حداقل۲٫۷ تا ۳٫۶ کیلوگرم شیر در روز(۸۰۰ کیلوگرم در یک دوره شیردهی ۱۰ماه) تولید کند.همچنین اطلاع از میزان درصد چربی و پروتئین شیر و تعداد سلول های بدنی که می تواند معرف ورم پستان باشد،لازم است. بطور کلی تعیین کل امتیاز یک بز شیری به شرح زیر می باشد:

– وضعیت عمومی (۳۰ امتیاز)
– خصوصیات شیرواری (۲۰امتیاز)
– ظرفیت بدن (۲۰ امتیاز)
– سیستم پستان(۳۰ امتیاز)

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=1591
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.