تغذیه گوساله

نکات مهم در مورد ذخیره و تغذیه آغوز

آغوز را در ظروف پلاستیکی ذخیره کنید.

آغوز روی ظروف فلزی اثر می گذارد .

ظروف آغوز را دربسته نگهدارید .۲ -آغوز در ۱۰تا ۲۱ درجه سانتیگراد بطور مناسب تخمیر می گردد.

هوای گرم تابستان باعث تخمیر نامطلوب و بوی بد در آغوز می شود و گوساله ها از خوردن آن اجتناب می کنند.

در نابستان می توان از مواد نگهدارنده برای حفظ و ایجاد تخمیر مناسب در آغوز استفاده نمود .

نگهدارنده های اسیدی تجارتی برای این کار در دسترس می باشد.

همچنین می توان برای نگهداری آغوز از اسید پروپیونیک به مقدار یک درصد وزن آغوز و اسید استیک به مقدار هفت درصد استفاده نمود.

ماده نگهدارنده را باید به آغوز تازه اضافه نمود و بعد آن را با آغوز روز های قبل مخلوط کرد.

اگر آغوز خیلی خونی باشد در موقع ذخیره و تخمیر فاسد می شود .آغوز خونی را زود به مصرف تغذیه گوساله برسانید یا آن را منجمد کنید.

آغوز تخمیر شده را بطور روزانه و قبل از تغذیه بهم بزنید.

آغوزی که کاملا ترش نشده باشد ٬برای گوساله های جوان که عادت به مصرف آغوز تازه دارند مطلوبتر است.

آغوز گاوی را که با آنتی بیوتیک معالجه گردیده است (به جز در دوشش اول)٬می توان برای تخمیر شدن با آغوز روزهای فبل مخلوط کرد .اگر میزان آنتی بیوتیک در آغوز زیاد باشد ٬از تخمیرات جلوگیری میشود.

هرچه مدت ذخیره آغوز زیاد بیشتر گردد ٬مواد غذایی آن بیشتر از بین می رود .بنابراین آغوز ذخیره شده را تا یک ماه از شروع جمع آوری و در فصل گرما زودتر تغذیه کنید.

شیر یا آغوز تولید شده از گاو مبتلا به ورم پستان یکی دیگر از غذاهای مجانی برای گوساله ها محسوب می شود. آغوز گاو ورم پستانی را می توان با آغوز های دیگر مخلوط نمود و شیر گاو ورم پستانی را نیز می توان مثل شیر معمولی به گوساله ها تغذیه نمود .هیچکدام به سلامتی گوساله لطمه نمی زنند. اما باید دقت بیشتری نمود تا گوساله ها پستان یکدیگر را مک نزنند. زیرا از این طریق تلیسه هایی با ورم پستان وارد دوره شیردوشی می شوند.

 

منبع: وب سایت بازار دام و طیور ایران

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=6344
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.