533104e9da476Plat-Shiri-s

پلت خوراک دام

به منظور جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی به شکل گرد و غبار و از سوی دیگر  جلوگیری از مصرف ذرات درشت تر غذا توسط حیوان،با استفاده از دستگاهی به نام دستگاه پلت(حبه)،کلیه اجزا غذایی تشکیل دهنده  جیره را با بخار بصورت خمیری در آورده و پرس می کنند تا خوراک به شکل قطعاتی با قطر یکسان در آیند.

این روش شامل آسیاب کردن اجزا غذایی جیره (دانه غلات،کنجاله و …)و عبور دادن آن از سوراخ های الک مخصوص در دستگاه پلت سازی می باشد.معمولا از رطوبت ،حرارت و فشار در پلت سازی استفاده می شود،اندازه پلت از نظر قطر و طول قابل تنظیم است.

خواص عمومی پلت کردن عبارتست از :

-کاهش بار میکروبی غذا در اثر حرارت دیدن،

-افزایش قابلیت هضم غذا در اثر حرارت دیدن

-کاهش ماهیت گرد و خاکی غذا

-افزایش خوش خوراکی غذا و درنتیجه افزایش مصرف حیوان

-کاهش اتلاف ذرات غذا در حمل و نقل توسط باد

-انبارداری بهتر به علت کاهش فضای مورد نیاز

-افزایش مصرف قسمت خشبی غذا

-سهولت تغذیه حیوانات توسط وسایل مکانیکی

فقط پلت کردن علوفه جیره گاوهای شیری توصیه نمی شود،زیرا وقتی علوفه به این شکل مصرف شود،میزان تولید اسید استیک در شکمبه کاهش یافته و منجر به کاهش درصد چربی شیر می شود.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=2855
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.