28

پیشگیری از سندروم کبد چرب

کبد چرب عارضه گاوهای پرشیری است که در آغاز شیردهی به میزان شایان توجهی،وزن کم کرده اند.شاید بتوان گفت که این سندروم،نشانه است تا علت.توان گاو برای رویارویی با تغییرات متابولیکی در آغاز شیردهی،در منترل ژنتیکی است،اما به میزان شایان توجهی،تحت تاثیر شیوه های تغذیه ای در پایان آبستنی و اغاز شیردهی می باشد.

برای کاهش احتمال بروز این سندروم باید تلاش شود تا از چاق شدن زیادی گاو به هنگام زایش،جلوگیری شده و میزان مصرف غذا پس از زایش،بیشترین باشد.توجه به نکته های زیر موجب کاهش بروز سندروم کبدچرب می شود.

۱-گاوهایی که به هنگام زایش،چاق نباشند،توان مصرف غذای بیشتری دارند.اگر سیستم تغذیه و کیفیت خوراک،موجب بهره گیری ازین پدیده شود،احتمال کاهش وزن و بروز سندروم کبدچرب،بسیار اندک خواهد بود.

۲-برای این که مصرف ماده خشک پس از زایش،هرچه زودتر،به بیشترین حد برسد،باید علوفه ای با کیفیت بسیار خوب تغذیه کرد.تعداد دفعات تغذیه کنستانتره باید افزایش یافته و هربار،مقدار اندکی کنستانتره تغذیه شود.

۳-لازم است که جیره گاو،پروتئین تجزیه ناپذیر کافی داشته باشد.بیشتر جیره هایی که در آغاز،شیردهی تغذیه می شوند،پروتئین تجزیه ناپذیر کافی ندارند.استفاده از مکمل پروتئیتی که تجزیه پذیری آن پایین باشد،موجب افزایش تولید شده و ممکن است احتمال بروز سندروم کبد چرب را کمتر کند.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=2387
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.