چرم

چرم

واحد اندازه گیری چرم “پا” یا “فوت” می باشد که به اندازه ی یک مربع ۳۰×۳۰ می باشدمی گیرند.

انواع چرم را می توان به چهار دسته چرم گوسفندی، چرم بزی، چرم گاوی، چرم گاومیش تقسیم بندی کرد؛در زیر به طور مختصر به کاربرد هر یک اشاره می شود:

– چرم گاوی بیشتر در صنایع کیف و کفش، مبلمان و دکوراسیون استفاده می شود.

– چرم بزی در تهیه ی جیر و ساخت کیف های کوچک تر استفاده می شود.

– چرم گوسفندی چرمی نازک است که در صنعت پوشاک چرمی استفاده می شود و در موارد خاص آستر کیف هم می تواند باشد.

– چرم گاومیش بدلیل ضخیم بودن در تهیه کمربند کاربرد بیشتری دارد.

جنس چرم نیز به سه گونه ی ۱-چرم اشبالت، ۲-چرم میلینگ، ۳-چرم شرانگ تقسیم بندی می شود.

چرم اشبالت، همان چرم گاوی است که هر دو سوی آن پرز دار است.

چرم میلینگ، چرم گاوی یا بزی یا گوسفندی است که یک طرف آن صاف و طرف دیگر آن پرز دار است.

چرم شرانگ هم همان چرم گاوی است که بافت طبیعی دارد.

چرم در کل سه لایه است: لایه ی بیرونی که صاف است، لایه ی میانی که مغز چرم است و لایه ی داخلی که پرز دار است. این سه لایه حتی در چرم های اشبالت و دیگر انواع چرم قابل رؤیت و تشخیص است.

پوست حیوانات کوچک و بزرگ قبل از تبدیل شدن به چرم کامل دو مرحله را طی می کند: ۱-مرحله ی شست و شو یا زدودن مواد زاید، ۲-مرحله ی دباغی یا ساختن چرم.

مرحله شست و شو مرحله مقدماتی است که طی آن پوست جهت مرحله ی دباغی یا همان چرم شدن آماده می گردد و این عمل شامل زدودن گوشت، چربی، مو و کلیه ی مواد خارجی زایدی که باعث از بین رفتن پوست می شوند، می باشد. مرحله شست و شو پوست را تا مرحله دباغی محافظت می کند.

مرحله دباغی مرحله ای است که طی آن پوست های شسته شده به موادی آغشته می شوند که محتوی مواد گیاهی یا معدنی است و اغلب به عنوان مواد دباغی مورد استفاده قرار می گیرند. این مواد قادر به تبدیل پوست به چرم محکم و بادوام هستند.

هر روشی که برای تولید چرم بکار رود شامل همین گام های مقدماتی مربوط به شست و شو خواهد بود.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=5353
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.