خوراک دام

کنجاله سویا

کنجاله سویا(Soybean meal):

دانه ی سویا،۱۵تا ۲۱ درصد روغن دارد.کنجاله سویا،فراورده ای است که به دنبال روغن گیری ان دانه ها برجای می ماند.مواد زیانبار موجود در کنجاله ،پس از حرارت دادن از بین می روند.پروتئین کنجاله سویا با استفاده از پوسته برونی دانه سویا به میزان ۴۴ تا ۴۵درصد در ماده خشک استانده می شود.کنجاله سویا،بسیار خوشخوراک ،گوارش پذیر و انرژی آن زیاد است.کارکرد حیوانات گوناگون با تغذیه کنجاله سویا،بسیار خوب است.متیونین برای اغلب گونه های غیر نشخوارکننده،محدود کننده و میزان ویتامین های Bدر آن،کم است.به طور کلی ،کنجاله سویا،بهترین منبع پروتئین گیاهی موجود است و در جیره طیور و خوک ،کاربرد زیاد دارد.

کنجاله خام،ارزش غذایی کمتری دارد،زیرا دارای ترکیبهای شیمیایی محدود کننده رشد،ترکیبهای سمی و مانند آنهاست.کنجاله سویا دست کم ۴پروتئین دارد که از فعالیت تریپسین و کایموتریپسین جلوگیری می کنند.این عامل های ضدتغذیه ای،میزان گوارش پروتئین ها را کاهش داده و میزان دفع ازت و گوگرد را افزایش می دهند.ترکیبی گواتر زا نیز در کنجاله سویا وجود دارد.مصرف دراز مدت کنجاله سویا می تواند در برخی از گونه ها وجب گواتر شود،بویژه اگر جیره کمبود ید داشته باشد.ترکیب های دیگری مانند ساپونین و برخی پروتئین های دیگر در کنجاله سویا ،موجب بهم چسبیدگی گلبول های قرمز در شرایط آزمایشگاهی شده اند.
سویا همچنین ،استروژن گیاهی به نام جنیستئین دارد.بخشی از تاثیرات کنجاله سویا بر رشد ممکن است به دلیل وجود این ترکیب باشد.برخی از کنجاله ها نیز مقادیر نسبتا زیادی اسید فایتیک دارند که در مصرف روی اختلال ایجاد می کند.حرارت دادن موجب از بین رفتن این گونه ترکیب های زیانبار می شود.افزودن آنتی بیوتیک ها به سویای خام ،موجب بهبود کارکرد شده است.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=1966
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.