parvarbandi-n02

۲۱ نکته ضروری در پرواربندی گوسفند و گاو

۱- دام باید از مراکز معتبر تهیه شود.
۲- قبل از هرگونه اقدام به منظور پروار بندی باید سلامت دام توسط دامپزشک مورد تایید قرار گیرد.


۳- جهت پروار بندی لازم است قرص یا شربت ضد انگل برای پاکسازی انگل های درونی دام به مدت یک هفته تجویز شود.
۴- محوطه گوسفندداری یا گاوداری ضدعفونی شود.
۵- آب مصرفی دام قبلا نمونه برداری شده و به آزمایشگاه معتبر ارسال شود تا املاح آن مشخص شود.
۶- خوراک مورد نیاز تا آخر دوره پرواربندی باید تهیه و قبل از آن با یک متخصص تغذیه هماهنگی های لازم صورت پذیرد.
۷- برای این منظور باید کارگر ماهر و ورزیده و آموزش دیده در نظر گرفته شود.
۸- واکسن های مورد نیاز دام باید قبلا تهیه و توسط دامپزشک تزریق شود.
۹- با توجه به اینکه تغذیه دام ۶۰ الی ۷۰ درصد هزینه را شامل می شود، در خرید اقلام غذایی بهترین و ارزان ترین باید انتخاب شود.
۱۰- علوفه و کنسانتره به همراه مکمل های معدنی و ویتامین ها به همراه نمک و سایر مکمل ها باید در بالانس نمودن جیره در دسترس باشد.
۱۱- در سیستم پرواری در ایران شرایط ۵۰ به ۵۰ اعمال می شود، یعنی ۵۰ درصد علوفه و ۵۰ درصد کنسانتره که این نسبت در حال حاضر برای پروار مناسب نبوده و باید این نسبت به سود کنسانتره تغییر یابد. در کشور ترکیه این نسبت تا ۳۰ به ۷۰ هم مشاهده شده است یعنی ۳۰ درصد علوفه و ۷۰ درصد کنسانتره. ولی بخاطر افزایش قیمت نهاده های کشاورزی و محدودیت هایی نظیر آن توصیه می شود نسبت ۴۰ به ۶۰ درصد یعنی ۴۰ درصد علوفه و ۶۰ درصد کنسانتره رعایت شود.
۱۲- عمده غذاهای گاو و گوسفند به دو دسته علوفه و کنسانتره تقسیم می شود. در قسمت علوفه ( یونجه، تفاله تر و یا خشک چغندر، کاه، شبدر، چاودار، تیموتی، برموداگراس، و جوی دوسر یا یولاف) و در بخش کنسانتره (کنسانتره کارخانجات خوراک دام، جو، سبوس، گندم، ضایات نان، ملاس، دانه ذرت، کنجاله سویا، ذرت علوفه ای، مواد سیلویی)
۱۳- تهیه جیره بر اساس وزن زنده دام می باشد.
۱۴- کوتاه ترین فرمول محاسبه ضریب ۳ درصد وزن زنده دام می باشد. بعنوان مثال اگر گوسفندی ۵۰ کیلو گرم وزن داشته باشد میتوان از طریق فرمول فوق محاسبات را انجام داد:
 ۵۰ کیلو گرم  وزن زنده گوسفند × ۳ درصد وزن زنده = میزان احتیاج روزانه به ماده خشک ۱/۵ کیلو DM
۱۵- این فرمول در مورد پروار گاو نیز صدق می کند ولی برای گاو شیری باید محاسبات دیگری انجام داد که از حوصله این بحث خارج است.
۱۶- از ۱۵۰۰ گرم فوق ۶۰ درصد کنسانتره و ۴۰ درصد باید علوفه باشد.
۱۷- محدودیت ها باید اعمال شود بعنوان مثال در استفاده از اوره باید ۱ درصد جبره مصرف شود.
۱۸- غذا باید در ۳ نوبت تجویز شود صبح ساعت ۶ ظهر ساعت ۱ الی ۲ و شب ساعت ۸ – ۷
۱۹- جیره باید به آرامی و در عرض ۱۰ روز  بطور کامل تغذیه شود.
۲۰- از مجموع جیره بالانس شده فوق روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم افزایش وزن خواهیم داشت که در ماه  افزایش وزنی حدود ۱۰ – ۸ کیلو خواهد بود.
۲۱- آب کافی و تمیز به همراه نمک که بهتر است بصورت سنگ نمک در آخور مصرف شود به همراه مواد معدنی و ویتامینه و دی کلسیم فسفات به میزان ۱ درصد جیره حتما در پروار بندی مورد استفاده قرار گیرد.

آسیاب چکشی و تیغه ای
دستگاه یونجه خرد کن
http://bazaredam.ir/?p=689
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.